Z filmu Tajemství prstenu

Z filmu Tajemství prstenu | foto: Bontonfilm

Poloviční filmy, které vždycky někdo zachrání

  • 1
Mezi krajními zázraky a průšvihy leží širé pole filmů prostředně polovičatých, jejichž vesměs padesátiprocentní hodnocení v poslední chvíli někdo vytáhne o desítku výš. Často herci.

Z filmu 27 šatů27 šatů je romantická komedie, jež silně opisovala od předchůdkyň, nicméně vcelku účinkuje. Nejspokojenější bude sklerotik: neposteskne si, že film zase otevírá monolog od dětství po současnost, že hrdinka posedlá svatbami jiných opět tajně miluje šéfa, než jí cestu zkříží opět novinář, a že jí zase konkuruje vlastní sestra.

Tvůrci se osvědčeného vzorce drží jako hejno klíšťat, od smutné mezihry k dovětku "rok poté". Nicméně misku vah zvrátí švih dialogů od autorky hitu Ďábel nosí Pradu.
Hodnocení MF DNES: 60 %

Reservation RoadReservation Road zosobňuje film s otazníkem: kdo půjde na drama o nehodě, při níž otec syna zabil syna jiného otce? Dlouho se protahuje idyla, aby melodrama slz o to víc bolelo.

Příběh, v němž se žal chladí vodou, polykají se prášky a muži přemáhají slzy, najde spád až díky umělé náhodě, kdy si pozůstalý otec nic netuše najme služby viníka v podání Joaquina Phoenixe. Díky němu lze přežít i moralitu, kde stokrát zazní Promiň a Miluji tě.
Hodnocení MF DNES: 60 %

Z filmu Gone Baby GoneGone Baby Gone sice užívá vypravěčská klišé jako televizní zprávy, drogové prostředí či citové vydírání kolem zmizelé holčičky, ale aspoň je halí do sociální detektivky s působivou náladou a výtečnou Amy Ryanovou v roli matky – trosky, jež těžko budí soucit; přesto to dokáže. Další bod přidá poslední scéna, výmluvnější než celý solidní film.
Hodnocení MF DNES: 60 %

Z filmu Tajemství prstenuTajemství prstenu přináší romanci starosvětského střihu, jež propojí dnešek s druhou světovou válkou a k tomu naroubuje irské teroristy. Láska tří vojáků k téže dívce má rytířský půvab a Shirley MacLaine coby hrdinka po letech baví sarkasmem přiznaného věku. Škoda, že vše je brzy jasné a pak už se jen měkce rozorává cesta ke smíření.
Hodnocení MF DNES: 60 %