Osudové setkání - foto 2

Osudové setkání | foto: Falcon

Osudové setkání učitele a žáka

Snímek Osudové setkání režiséra Guse Van Santa vypráví o neobvyklém přátelství mezi podivínským a osamělým spisovatelem a šestnáctiletým mladíkem z jižního Bronxu . V hlavních rolích, učitele a žáka, se představí Sean Connery a Rob Brown, ve filmu se také objeví populární rapper Busta Rhymes.

Před čtyřiceti lety získal Williamu Forrester Pulitzerovu cenu, to bylo ale také naposled, kdy o něm svět slyšel. Až šestnáctiletý mladík s literárními ambicemi Jamal Wallace probudí v literátovi na sklonku života znovu jeho dávné sny. Nenápadný, šedovlasý soused Forrester je ve skutečnosti muž, jehož výstřednost hraničí s mysticismem. A právě s ním se setká a později i spřátelí talentovaný afroamerický student Jamal, který se díky svému basketbalovému talentu dostal na elitní manhattanskou střední školu.

OSUDOVÉ SETKÁNÍ (Finding Forrester, USA - 2000)
OSUDOVÉ SETKÁNÍ (Finding Forrester, USA - 2000)
Režie:Gus Van Sant
Scénář: Mike Rich
Kamera:Harris Savides
Hrají: Sean Connery, Rob Brown, F. Murray Abraham, Anna Paquin, Busta Rhymes, Michael Nouri     
Žánr:drama
Délka:137 min.
Premiéra:22. března 2001

Film režiséra Guse Van Santa vypráví příběh o neobvyklém přátelství mezi izolovaným spisovatelem a důvěřivým teenagerem. Inteligentní chlapec nachází u uzavřeného podivínského spisovatele podporu, díky níž dokáže překonat sociální bariéry a rozvinou naplno své schopnosti. Na oplátku dává svému svéráznému učiteli dávno ztracenou radost ze života i odvahu vyrovnat se s minulostí.

Osudové setkáníOsudové setkání Osudové setkání Osudové setkání Osudové setkání