Ošklivka Katka - Kateřina Janečková

Ošklivka Katka - Kateřina Janečková | foto: archiv TV Prima

Ošklivka Katka 1: To jsem já

  • 1
Katka Bertoldová přichází na konkurz sekretářky budoucího prezidenta KM Stylu, největší módní firmy v Česku. Je chytrá, erudovaná, jenže je ošklivá.

A to je zádrhel, který se v dnešní době nepromíjí. Katka si z toho nic nedělá, ale kvůli tomuto handicapu ji většinou potenciální zaměstnavatelé odmítají. Proto by vzala zavděk i místem sekretářky, byť má vystudovanou vysokou školu...

Peníze by se hodily nejen Kateřině, ale i jejím rodičům. Tátovi totiž zkrachoval jeho krámek s vynálezy a maminka má večerku, která ovšem příliš neprosperuje. Když Kačka přijde z konkurzu domů, rodiče jsou netrpěliví a zajímají se, jak dopadla. Katka se snaží předstírat, že dobře, ale sama tuší, že opak bude pravdou.

Na chodbě totiž náhodou vyslechla rozhovor personálního ředitele Novotného s finančním ředitelem Markvartem, kteří ji označili za příšernou ošklivku. Vůbec prý netuší, jak může mít takovou drzost přihlásit se do konkurzu! Budoucí prezident Tomáš přeci potřebuje někoho reprezentativního s mírami modelky.