Pan a paní Smithovi - Fotografie z filmu Pan a paní Smithovi (2005)

Pan a paní Smithovi - Fotografie z filmu Pan a paní Smithovi (2005) | foto: Bontonfilm

Nikdy nepodceňujte svůj protějšek

Do českých kin přichází americký komediální akční film Pan a paní Smith. Brad Pitt hraje nudného manžílka, snažícího se navzájem pozabíjet se svou nudnou chotí, než začnou táhnout za jeden provaz.

"Film je příběhem o nebezpečí, sexu a vzájemném nepochopení. Na rozdíl od většiny tradičních romantických komedií v něm ale máme spoustu akce a explozí," tvrdí producent filmu Akiva Goldsman.

John a Jane Smithovi žijí na první pohled stejně všední život, jak všední a šedá jsou jejich jména. Posekat trávník, povečeřet, sem tam nějaká ta radost chudých a hurá na kutě.

Oba jsou však ve skutečnosti dobře placenými a velmi výkonnými zabijáky, pracujícími pro konkurenční organizace. Oživení jejich nudného manželského svazku přijde až s novým úkolem od jejich zaměstnavatelů - totiž zabít toho druhého.

"Film obsahuje dramatické scény, které se týkají partnerských vztahů, ale také obří akční a bojové sekvence. A v neposlední řadě v něm najdete spoustu humoru. Vše je skvěle vyvážené a působí to jako skutečný život, respektive manželství," říká Angelina Jolie, krásnější polovička zabijáckého tandemu.

Snímek režíroval Doug Liman, který se proslavil nezávislými filmy Swingers a Go či kasovním trhákem Agent bez minulosti s Mattem Damonem v hlavní roli.

Pan a paní Smithovi přicházejí do českých kin ve čtvrtek 11. srpna.

PAN A PANÍ SMITHOVI (Mr. & Mrs. Smith)
akční komedie, 120 minut
česká premiéra: 11. srpna 2005 (
Bontonfilm)
režie: Doug Liman - scénář: Simon Kinberg
kamera: Bojan Bazelli - hudba: John Powell
hrají: Brad Pitt, Angelina Jolie, Vince Vaughn
oficiální web: www.smithovi.cz