K filmu Social Network

K filmu Social Network | foto: Falcon

Newyorskou přehlídku zahájí film o Facebooku, zazáří i oscarová Mirrenová

  • 1
Letošní 48. ročník Newyorského filmového festivalu nabídne nový film Clinta Eastwooda, zatím poslední roli oscarové Helen Mirrenové nebo snímek o zakladateli sociální sítě Facebook z dílny amerického režiséra Davida Finchera. Festival pořádaný newyorským Lincolnovým střediskem se koná na přelomu září a října.

Zahajovací večer festivalu bude patřit Fincherově filmu Život online. Snímek sleduje cestu Marka Zuckerberga, kterého úspěch sítě Facebook katapultoval z vysokoškolské koleje přímo mezi nejmocnější mediální magnáty.

Upoutávka k filmu Život online

Ve vedlejších rolích se představí zpěvák Justin Timberlake nebo Rooney Marová, která by měla hrát hlavní roli v dalším Fincherově filmu - americkém remaku švédského thrilleru Muži, kteří nenávidí ženy (více o filmu ZDE).

Ústředním filmem festivalu bude americká adaptace Shakespearovy Bouře s Mirrenovou v ústřední roli, dosud určené výhradně mužům. Kromě Mirrenové se ve filmu objeví také Alfred Molina nebo Russell Brand. Přehlídku bude uzavírat zatím poslední režisérský počin Clinta Eastwooda, drama Hereafter s Mattem Damonem v hlavní roli.

Clint Eastwood ve snímku Gran Torino

Clint Eastwood (ve snímku Gran Torino)

Nahá Helen Mirrenová.

Helen Mirrenová.

Na festivalu se bude promítat také film Socialismus veterána francouzského filmu Jeana-Luca Godarda, více než pětihodinové historické drama Carlos francouzského režiséra Oliviera Assayase nebo thajská komedie Strýček Búnmí oceněná letos Zlatou palmou na festivalu v Cannes (vše o Cannes ZDE).

,