Diskuze

KOMENTÁŘ: Napoleon válčí jako Hurvínek. Scott z něj udělal karikaturu

Znalec vojenské historie a viceprezident Středoevropské napoleonské společnosti Jakub Samek ve svém komentáři přibližuje, proč režisér Ridley Scott udělal ve filmu Napoleon z jeho válečnického umění karikaturu. A dokazuje, že přesnost se v historických velkofilmech nemusí vylučovat s diváckou atraktivitou.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

V dnešní době můžeme být rádi, že ho nehrál Denzel Washington

0 0
možnosti
JK

Pane Samku, zrovna čtu vaší knížku Napoleon. díky za tento článek, konečně se tomu nekdo u nás pověnoval a něco o tom nesmyslném filmu napsal. škoda že to nebylo dříve, když film vyšel. nealnou úroveň filmu potvrzuje i jeho průměrné hodnocení na čsfd. ovšem i tam se najde množství nadšených recenzí, kteří obdivují na filmu právě ztvárnění bitev. Nerozumím tomu, ti lidi asi neviděli žádný povedený válečný film, nemají s čím srovnávat. Jiné vysvětlení to nemá.

0 0
možnosti
ZH

Děkuji za parádní rozbor, akorát mi udivilo, že se pan Jakub Samek nelichotivě zmínil o čtyřdílným seriálu z roku 2002. Já z něj měl dobrý pocit. Bohužel neumím posoudit, kdy a zda měl vojevůdce správnou šavli či hodnost.

0 0
možnosti
PL

Klasika. Zase dopatlali, co mohli. Američani by se měli zkrátka už jednou pro vždy vykašlat na natáčení historických filmů z jiných koutů světa než je USA.

0 0
možnosti
OS

Jinými slovy další woke odpad, kdy je prvotním cílem slavnou osobnost zesměšnit a zneschopnit, když už dotyčného nejde přebarvit na černo, jako v případě "dokumentu" o černé Kleopatře.

0 4
možnosti
JJ

Děkuji za kvalitní rozbor a fakta 👍

10 0
možnosti
Foto

Tak doby poctivého řemesla jsou pryč i ve filmu. Projíždím Netflix a vidím jednu srajdu za druhou. Na Americký filmy se už skoro nedívám. Jako s písničkama, taky bída. Americká kultura upadá. Příjemně překvapily Izraelské a Španělské produkce.

3 2
možnosti
TK

Sen o úpadku americké kultury.....

1 4
možnosti
MN

Dívat se na to nebudu, radši si znovu pustím o něm starší seriál. Pár historiků se shodlo na tom, že film se měl výstižněji jmenovat Josefína

3 0
možnosti