Madonnu odmítli uvést v Cannes

  • 2
Filmový dokument, který mapuje poslední Madonnino světové turné ReInvention, se nebude promítat na mezinárodním festivalu v Cannes. Zpěvačka i švédský režisér Jonas Akerlund o to velmi stáli a těšili se, že snímek Re-Invented Process bude mít v Cannes premiéru.

Organizátoři festivalu, který proběhne od 11. do 22. května, rozhodli, že hudební dokument se nehodí do jejich programu.

Madonna a Akerlund byli velmi zklamaní a cítili se poškozeni, zvláště když si museli vyslechnout verdikt pořadatelů: "Na festival se tlačí obrovské množství filmů, je zde velká konkurence. Madonna byla jednou z tisíců." 

Madonna je velmi pyšná na turné ReInvention, které bylo bleskově vyprodané a jež vyneslo 55 milionů dolarů. Úspěšnější než královna popu byl v koncertním podnikání roku 2004 jen Prince.

Zpěvačka plánuje vydání koncertního DVD z turné. Na trhu by se mělo objevit letos na podzim. Přes léto chce Madonna pracovat na novém albu.

Prezentace v Cannes mohla být jejím triumfálním návratem na filmové plátno, o kterém Madonna nepřestala snít. Dosud byla lepší zpěvačka než herečka, která místo oscarů sbírá anticeny.

Zatím se Madonna musí spokojit s účastí v animovaném filmu Kocour v botách. Jedné z kreslených postav propůjčí svůj hlas.