Krutý boj o wimbledonský triumf

Peter Colt byl spíš smolař, ale štěstí se na něho konečně usměje a on získá divokou kartu, která mu umožní zúčastnit se prestižního wimbledonského turnaje. A nejen to, na obzoru se rýsuje románek s krásnou tenistkou. Romantická komedie nazvaná Wimbledon zamíří příští týden do českých kin.

I když je Peter na tenisovém žebříčku někde úplně vzadu dostane šanci zúčastnit se prestižního turnaje.

Navíc se seznámí s americkou tenisovou hvězdou Lizzie Bradburyovou a milostný románek je na světe. 

Nenadálé štěstí v lásce i úspěchy na kurtu mu dodají elán a Peter se propracovává v turnaji na přední místo, až už se ocitá blízko splnění svého životního snu - bojovat o nejvyšší titul v turnaji - pokud ho jeho štěstí neopustí.

V hlavních rolí se divákům představí Kirsten Dunstová a Paul Bettany. Vedlejší role ztvárnili Sam Neil, Jon Favreau, Bernard Hill, Eleanor Bronová a další.

Film podle scénáře Jennifer Flackettové, Marka Levina a Adama Brookse natočil režisér Richard Loncraine. O hudební složku se postaral Klaus Badelt.

Účast australského wimbledonského šampióna (Pat Cash) jako filmového poradce zaručilo tvůrcům snímku Wimbledon exkluzivní přístup do všech klubů All England Lawn Tennis & Croquet Club během šampionátu v roce 2003. Místem natáčení byl Wimbledon, Studio Shepperton a Londýn. 

Fotografie z filmu Wimbledon