Z filmu Psí láska

Z filmu Psí láska | foto: ČT

Jdeme do kina? Apríl! Padly poslední dvě dubnové premiéry

  • 0
Původně měl být duben měsícem Jamese Bonda a komiksových reků, jenže agent 007 to vzdal jako první a ostatní tituly rušily premiéru vzápětí. Úplně naposled teď kapitulovaly i dvě domácí novinky.

Nejen bondovka Není čas zemřít nebo komiksy Noví mutanti a Black Widow se z dubnové nabídky stáhly. Celý aprílový měsíc byl od novinek vyčištěn, pouze se dvěma výjimkami: v naději, že v té době už kina otevřou, chtěly 23. dubna odstartovat dva české dokumenty, Psí láska a Chci tě, jestli to dokážeš.

Nakonec ustoupily také a na rozdíl od jiných ani nezvolily alternativní distribuci na internetu. „Neradi bychom se totiž vzdávali původní představy, že premiérová představení v kinech budou objíždět tvůrci i se psy,“ sdělili zástupci snímku Psí láska. 

Jeho hrdinka totiž se svou smečkou, kterou tvoří vesměs čistokrevní příslušníci plemena husky, absolvuje nejdelší závod psích spřežení v Evropě. Jako jedna z mála žen na startu navíc na rozdíl od většiny soupeřů nežije trvale za polárním kruhem a nemá ani speciálně vyšlechtěné psy.

Zatímco Psí láska zatím náhradní termín premiéry neurčila, snímek Chci tě, jestli to dokážeš se přesunul předběžně na 21. května. Také tady stojí v popředí nezdolná žena: obrna ji připoutala na lůžko, má jen nevidomou sestru a matku hledající únik v alkoholu. Přesto se hrdinka nevzdává a usiluje o svobodu včetně sexuálního naplnění.

Po celý duben tedy není v plánu ani jediná premiéra. S květnovým otevřením kin sice mnoho distributorů počítá, ale jde spíše o zbožné přání, Hollywood naopak den co den zveřejňuje další odklady. Nejnověji společnost Sony Pictures převedla řadu svých novinek až na rok 2021, mezi nimi i pokračování Krotitelů duchů a Králíčka Petra.