Pistoli z filmu Muž se zlatou zbraní sestrojil padouch Scaramanga z z plnicího pera, cigaretového pouzdra a zapalovače.

Pistoli z filmu Muž se zlatou zbraní sestrojil padouch Scaramanga z z plnicího pera, cigaretového pouzdra a zapalovače. | foto: Internetové muzeum rekvizit a kostýmů

James Bond je v bezpečí, padouchovi ukradli zlatou pistoli

Pistole, po níž dostal jméno film James Bond - Muž se zlatou zbraní, byla ukradena z filmových studií Estree ve východní Anglii.

Roger Moore jako James BondPodle agentura DPA, která zprávu přinesla v sobotu, jde o "kousek" speciálně vyrobený pro film, který se na plátna kin dostal v roce 1974. Hodnota zbraně se pohybuje kolem 80 tisíc liber, v přepočtu asi 2,5 milionu korun. V tomto filmu roli agenta Jejího Veličenstva hrál podruhé Roger Moore.

TRAILER K FILMU MUŽ SE ZLATOU ZBRANÍ (1974)

Policie v hrabství Hertfordshire, kde sídlí filmová studia Estree, vychází při vyšetřování z toho, že zlatá pistole byla ukradena. Muži zákona doufají, že se ji podaří nalézt u nějakého prodejce memorabilií.

V bondovce Muž se zlatou pistolí měl slavného agenta za úplatu jednoho milionu dolarů zabít padouch Scaramanga, kterého ztvárnil Christopher Lee. Právě on z plnicího pera, cigaretového pouzdra a zapalovače vyrobil legendární zlatou pistoli.

. Quantum of Solace

Dvaadvacátá bondovka

Úraz - Natáčení poslední bondovky stálo Daniela Craiga víc než extrémní fyzické úsilí. Doslova zjizvená zůstala především jeho tvář a britský hezoun prý teď bude muset na plastiku, aby mohl příště zase stoupnout před kameru.
Videoklip - Alicia Keys a Jack White natočili duet. Pohledná zpěvačka a uznávaný muzikant si v klipu ke skladbě Another Way To Die také zahráli.
Trailer - Tvůrci dvaadvacáté filmové bondovky přestali napínat fanoušky a pustili do světa první ochutnávku v podobě dvouminutového traileru. Nutno říct, že plného akce, krásných žen a Daniela Craiga.

,