Z filmu Zakázané království

Z filmu Zakázané království | foto: Palace Pictures, Monika Hlaváčová,  MF DNES

Filmové premiéry: Vicky, Cristina, Nadine, Magda a bojující Číňané

  • 0
Kam všude vás filmaři vezmou tento týden? Do Barcelony, do starověké Číny, na Slovensko a vůbec po celé Evropě.

VICKY CRISTINA BARCELONA - premiéra 23. října
Z filmu Vicky Cristina Barcelona
Do Barcelony odjíždějí na léto dvě mladé Američanky. Poněkud příkrá a zásadová Vicky, která má před svatbou, a její hédonická kamarádka Cristina. Potkávají spontánního malíře a jeho krásnou, ovšem nepříčetně žárlivou exmanželku.

Srážka tak temperamentních charakterů na malém prostoru nemůže skončit jinak než žhavým dobrodružstvím… A záleží pouze na optice diváka, zda spatří pod povrchem filmu romantickou rumbu, ležérní slowfox, nebo vášnivě dramatické paso doble.

NADINE - premiéra 23. října
Z filmu Nadine
"Woody Allen najisto, naplno a natvrdo." I takový komentář se objevil na internetu pod názvem Novinky Woodyho Allena. Takže, Allenovi ctitelé, hurá do kina - tentokráte se mistr vrátil ke svěží a lehké komedii.

Dvaačtyřicetiletá Nadine je ctižádostivá, nezávislá a v práci úspěšná žena, která dříve často střídala milence. Nyní ale žije sama a je bezdětná.

V jejím těle už několik let varovně tikají biologické hodiny, které ji vyprovokují k impulzivnímu činu: poté, co v supermarketu potká bývalého přítele, unese jeho sedmiměsíční dítě a ujede s ním z místa činu.

Během útěku na jih Evropy se ve vzpomínkách vrací k mezním okamžikům svého života v posledních dvanácti letech. Štěstím opojenou i výčitkami svědomí zmítanou ženu záhy čeká nejtěžší rozhodnutí v životě...

MALÉ OSLAVY - premiéra 23. října
recenze zde
Z filmu Malé oslavy
Osmatřicetiletá Magda má za sebou své životní prohry a tou poslední je vlastní kadeřnický salon, který zkrachoval dřív, než vůbec otevřel. A tak má Magda spoustu dluhů, výpověď z pronajatého bytu a strach o sebe a svoji dospívající dceru Agátu.

Agáta, která právě objevuje první lásku a nesmělé doteky, se snaží s matčinou bezradností a prohlubující se depresí vyrovnat po svém. Magdina kamarádka jí nabídne, že Agáta může na čas zůstat u ní, ale ve chvíli, kdy se seznámí s bohatým emigrantem, začne na provokující mladou dívku s krásným tělem žárlit a Agátu posílá okamžitě pryč.

Agáta se stěhuje za matkou na ubytovnu, z bolestné reality ale utíká k rebelující partě mladých grázlů a zlodějíčků do světa, kde nic není problém. Záblesky štěstí se však mohou rodit i z nouze.

ZAKÁZANÉ KRÁLOVSTVÍ - premiéra 23. října
více o filmu zde
Z filmu Zakázané království
Hrdina fantasy filmu Zakázané království se ze současných Států "propadne" do staré Číny, kde s pomocí dvou učitelů kung-fu a krásné dívky absolvuje výcvik a vydá se ve jménu dávné báje proti tyranovi.

Jeho úkolem pak je osvobodit uvězněného opičího krále. Kromě pomocníků má ale ještě jeden trumf v ruce - legendární čínskou zbraň, náhodně objevenou v zapadlém krámku v newyorské čínské čtvrti.

První film, ve kterém společně stanuli před kamerou legendy Jet-Li a Jackie Chan, si u diváků nevede zle. Už jen proto, že jej nazývají "pohádkou s odérem let osmdesátých". A ne náhodou jej přirovnávají k Nekonečnému příběhu.

PREMIÉRY MINULÉHO TÝDNE
Kozí příběh - více o filmu zde - recenze zde
Rembrandtova noční hlídka - více o filmu zde - recenze zde
96 hodinrecenze zde
Vážně nevážně
Juno - více o filmu zde - recenze zde
U2 3D - více o filmu zde

NA CO SE CHODÍ V ČESKU
z filmu Nestyda (Jiří Macháček)Žebříček nejnavštěvovanějších filmů v tuzemských kinech o víkendu opět ovládl Nestyda. Na zátylek mu ale nebezpečně dýchají hrdinové animovaného Kozího příběhu a stabilně úspěšné hvězdy muzikálové taškařice Mamma Mia! Do první pětky se probojoval ještě thriller Oko dravce a udržela se komedie Tropická bouře.
Zdroj: Unie filmových distributorů, www.ufd.cz

NA CO SE CHODÍ V USA
Z filmu Oko dravceZámořská kina o víkendu ovládl thriller s Markem Wahlbergem Max Payne. Stříbrný metál si do kožíšku připla Čivava z Beverly Hills a bronz třímají tvůrci dobrodružného dramatu The Secret Life of Bees. V Top 5 jsou tentokráte ještě snímky W a Oko dravce.
Zdroj: Internet Movie Database, www.imdb.com

PŘÍŠTÍ TÝDEN NÁS ČEKÁ
První plakát k filmu Saw 5Max Payne
dorazí i do našich kin, stejně jako další vykutálenosti rafinovaných psychopatů v hororu Saw 5. Konkurovat jim bude Richard Gere v romantice nazvané Noci v Rodanthe a duo krásek Natalie Portman a Scarlett Johansson v historickém dramatu Králova přízeň.