Popové duo t.A.T.u představuje film You And I

Popové duo t.A.T.u představuje film You And I - Moskva (28. dubna 2008) | foto: ČTK

Duo t.A.T.u se vrátí ve filmu za miliony dolarů

  • 2
Ruské dívčí duo t.A.T.u o sobě dává opět vědět. V režii britského režiséra Rolanda Joffého si dívky, slavné především svými lesbickými hrátkami na jevišti, zahrály sebe samotné ve filmu "You and I (V poiskach t.A.T.u)".

Film s rozpočtem 20 milionů dolarů, jehož český překlad zní Ty a já (Pátrání po t.A.T.u), bude poprvé promítán v nesoutěžní části letošní filmové přehlídky ve francouzském Cannes ve druhé polovině května.

"Vlastně v tom filmu máme jen epizodní role. Je tam náš koncert, chvíle před koncertem a po něm. Ale jsme v něm tak nějak přítomné celou dobu," řekla Jelena Katinová, rusovlasá členka dua.

All About Us - jeden z hitů t.A.T.u

Film podle producenta Sergeje Konova vypráví o sedmnáctileté Američance Janie Sawyerové, která žije v Moskvě a přes internet a svou lásku k hudbě t.A.T.u se seznámí se stejně starou ruskou dívkou Lanou Starkovovou z provinčního ruského městečka.

Obě se sejdou v Moskvě a chtějí jít na koncert skupiny, jejich lístky jsou však falešné a podle producenta se "roztočí neuvěřitelný kolotoč událostí v současném divokém městě".

Lanu hraje vycházející americká hvězdička Mischa Bartonová, roli Janie svěřili producenti Shantel VanSantenové. Film, který měl dvanáct verzí scénáře, se točil v Moskvě, Jaroslavli a Los Angeles, kde byl také v minulých dnech definitivně dokončován.

t.a.T.u.Práci na filmu si obě mladé zpěvačky pochvalují a tvrdí, že z jejich strany rozhodně nešlo o promyšlený marketingový tah. "Dostaly jsme zajímavou nabídku, a tak jsme se rozhodly vyzkoušet si, jaké to je být herečkou," vysvětlila tmavovlasá Julija Volkovová.

Skupina se dala po několika letech opět dohromady v roce 2005, kdy se zpěvačky rozhodly definitivně opustit úspěšnou lesbickou image. "Hrála jsem v tom filmu těhotná, to byl docela zážitek," odpověděla Volkovová na prosbu o "nějaký zážitek z natáčení".

Producent Konov si velmi pochvaluje práci s britským režisérem Joffém, kterého proslavil film Vražedná pole (Killing Fields) z roku 1984. "Každá práce s klasikem je těžká v tom dobrém slova smyslu. A Joffé je žijící klasik," nešetřil chválou Konov.


Novou píseň složila americká fanynka

Na financování filmu se podílel politik

t.A.T.u plánují společně s filmem vydat i soundtrack s filmovou hudbou a šesti novými písněmi. Jednu z nich pro duo skutečně složila v Moskvě žijící americká fanynka, základem filmového příběhu je však román někdejšího ruského poslance za Liberálně demokratickou stranu Ruska (LDPR) Alexeje Mitrofanova "t.A.T.u Come Back". Politik se spolupodílel na financování snímku.

,