Z natáčení filmu o Karlu Gottovi | foto: Bontonfilm

Náš film nesmí být nuda, opakoval Karel Gott režisérce Špátové

  • 0
Režisérka Olga Malířová Špátová právě dokončuje celovečerní dokumentární film o Karlu Gottovi. Slibuje „jedinečný, neobvykle osobní až intimní pohled“ na zpěvákův život. V českých kinech se objeví na jaře příštího roku.

První natáčecí den se odehrál již 22. října loňského roku, poslední záběry vznikly před několika dny. „Náš film nesmí být nuda,“ opakoval během natáčení Karel Gott, kterého snímek představí nejen jako zpěváka, ale také jako malíře, manžela a otce.

Tvůrci zachytili Gotta při jeho vystoupeních, při setkáních s jeho fanoušky u nás i v Hamburku, ale zejména v jeho domácím prostředí, ať už v Praze, na chalupě v Českém Švýcarsku, na vsi, kde trávil dětství, a na dalších místech, která sehrála v jeho životě důležitou roli.

 „Olga Špátová má velký dar natáčet se svým úzkým týmem tak, že jsme se častokrát nechali unést spontánní atmosférou a přirozeně jsme ji vpustili do našeho soukromí, díky čemuž jsem se rozpovídal o tématech poměrně důvěrných. Se svým manželem, kameramanem Janem Malířem, se tak vlastně stali součástí naší rodiny,“ vypráví o natáčení snímku sám Karel Gott.

„Původně jsme chtěli film uvést v roce 2019, kdy jsem oslavil své životní jubileum. Ale protože jsem s rodinou prožil ještě krásné léto, chtěl jsem, abychom točili co nejdéle. A protože mě letos bylo všude hodně, mým přáním bylo, aby byl film uveden na jaře 2020,“ vysvětlil zpěvák.

„Filmu se věnoval s neobyčejnou energií a upřímností, přinášel nápady, přál si pravdivost,“ uvádí Špátová. Už před deseti lety točila film Fenomén Gott, během nynějšího natáčení zpěvák opět těžce onemocněl. „Myslím, že právě proto je ve svých názorech na život tak otevřený a pokorný,“ dodává režisérka.

2. listopadu 2015