Miroslav Donutil při natáčení filmu Doktor Martin: Zločin v Beskydech | foto: ČT

Seriálový Doktor Martin půjde do kin. Řeší Zločin v Beskydech

  • 17
Miroslav Donutil se vrátil k titulní roli seriálu Doktor v Martin. Coby novopečený otec bude ve filmu Doktor Martin: Zločin v Beskydech nejen léčit, ale také pomáhat s pátráním po původu starých kosterních ostatků. Do kin snímek přijde na podzim.

Vedle doktora Martina Elingera se objeví i jiné postavy ze seriálu. Třeba strážmistr Topinka, který v podání Roberta Mikluše navíc dostane vlastní odvozený seriál, Jitka Čvančarová coby lékařova partnerka i Jana Štěpánková jako jeho tetička. Nově je doplní Jiří Bartoška, Marek Taclík, Tomáš Jeřábek, Norbert Lichý, Elizaveta Maximová nebo Marek Geišberg.

„Když končila druhá řada seriálu, tušil jsem, že si možná Doktor Martin vyslouží celovečerní film, který by celé jeho téma ukončil. Půjde o tajuplný a překvapivě nelékařský příběh. Zůstává však velmi specifická povaha hrdiny -  je stále stejně nekontaktní, ač díky ženě a dítěti dokáže být i submisivní, což je samo o sobě velký pokrok. Ale kupodivu dokáže být takový i vůči Topinkovi,“ naznačuje Donutil.

Když se v lese najdou kosti, které vypadají jako lidské, ale daleko menší, vynoří se stará místní legenda o trpaslíkovi, zlatém pokladu i tajemných hodinkách s plánkem. Na pomoc přijíždí vedle vyšetřovatelky z Ostravy také slovenský detektiv, který s Topinkou bojuje o srdce mladé kolegyně.

Na rozdíl od seriálu jde o původní scénář, který z britské předlohy Doc Martin používá jen postavy. Scenárista Tomáš Končinský příběhu přezdívá „beskydský Indiana Jones“ a režisér Petr Zahrádka připomíná, že do natáčení  opět zapojili místní obyvateleTočit se bude do konce června.

Připomeňte si, jak se točil Doktor Martin: