Do Redakce nahlédnou i superstar

  • 1
Akčnější, vtipnější, svižnější. Takový cíl si dali tvůrci seriálu Redakce pro druhou třináctidílnou řadu, kterou Nova začne vysílat zítra. A věří, že jej splnili. Co nového se strhne v novinářské partě Denních listů, jejichž dosavadní příhody sledovalo bezmála půldruhého milionu lidí?

Nový tým scenáristů v pozadí zůstává neviditelný, zato i na obrazovku přivede změny. Třeba nově nastupující vedoucí domácího zpravodajství v podání Martiny Válkové či dalšího stážistu alias Víta Karasa, který svému předchůdci šlape na paty a teprve ve třetí sérii se na něj chystá velké odhalení.

V novinářské hospůdce se objeví nový barman, ale ten původní nezmizí navždy, jen prý odjede na cesty a vrátí se - možná i s krásnou čokoládovou nevěstou z exotických ostrovů.

Starý známý všeználek a postrach Mrázek neboli Jiří Ployhar dělá kariéru, stane se jednou z ústředních postav, čímž bude miláček diváků z první série ještě populárnější.

Už teď lidé na ulici herce oslovují a připomínají mu oblíbenou větičku jeho hrdiny Jsem přece schopnej, starý pán v samoobsluze dokonce Ployharovi rozhorlen řekl - Mrázku, vy jste křivák! Postava už přibyla do znělky a dostane i vlastní hudební motiv. "Kdykoli se objeví na scéně, zazní takzvaná mrázkovská symfonie," směje se režisér Tomáš Krejčí.

K favoritům publika patří rovněž hrdina Milana Šteindlera - sám režisér zažil v pražském metru zábavnou scénku, kdy dva cestující napodobovali věčnou průpovídku Šteindlerova hrdiny Neviděli jste někde Veroniku?! Ten teď v pokračování seriálu zkusí, zda přežije s Veronikou i manželství - a taky povýšení, o které nikdy nestál.

Šéfovský pár v podání Davida Matáska a Barbory Kodetové totiž pro změnu čeká zkouška vztahu na dálku: ona je v Bruselu, on načas zaskakuje na jejím vedoucím postu a jeho křeslo zas musí převzít právě Šteindlerův reportér s dýmkou.

Kromě Evropské unie vstoupí do Redakce například dvě miss a další hvězdní hosté. Karel Šíp si zahraje německého turistu, Jan Rosák majitele masokombinátu. I světový mág David Copperfield prý pozvání přijal, ale jeho program nedovedla agentura sladit s časy natáčení.

Místo kouzelníka se tedy v Redakci mihne svět SuperStar: moderátorka soutěže Laďka Něrgešová či finalisté Šárka Vaňková a Julian Záhorovský. Všichni tu budou tak říkajíc "sami za sebe", ovšem Záhorovský se ukáže být dávným kamarádem podezřelého Mrázka a Vaňková se pokusí svést sukničkářského fotografa Kamila alias Romana Zacha...

Druhá řada Redakce se právě dotáčí, třetí řadu autoři dopisují a s jejím natáčením začnou v únoru. Před kamerou se opět potkají samí dobří známí. Vždyť herci Irena Máchová, Zuzana Onufráková a Michal Novotný jsou spolužáky Jiřího Ployhara z DAMU a Bořivoj Navrátil některé z nich učil na konzervatoři. Nyní v roli šéfredaktora si Navrátil libuje, že mezi lidi o čtyřicet let mladší si chodí "na plac" odpočinout jako do lázní.

,