DO KINA: Spielberg odhalí Akta Pentagon, Pračlověk zase zrod fotbalu

  • 0
Na každý den týdne vychází jedna novinka. O pozornost si v nich říkají zahraniční hvězdy Tom Hanks, Willem Dafoe či Gérard Depardieu, ale zdejší divák možná zvolí raději herce z domácí romantické komedie.

Pod názvem Věčně tvá nevěrná natočil Milan Cieslar další partnerskou veselohru. Saša Rašilov a Lenka Vlasáková hrají manžele v krizi, kterým tetička v podání Vilmy Cibulkové navrhne léčbu nevěrou.

Skutečný příběh líčí Steven Spielberg ve snímku Akta Pentagon: Skrytá válka. Americké novináře, kteří zveřejnili tajnou zprávu o činnosti vlády za války ve Vietnamu, ztvárnili Meryl Streepová a Tom Hanks.

Hrdinkou snímku The Florida Project se stala šestiletá dívenka, která si vychutnává zdánlivě bezstarostné léto v bývalém motelu, nyní levné ubytovně u Disneylandu. Ztracence hlídá Willem Dafoe coby správce objektu.

Belgická romance Darebák a závodnice svede dohromady dva protipóly, muže s minulostí kriminálníka a ženu ze společenské smetánky. Láska na první pohled tak nutně dostane trhliny.

Drama Vnitřní slunce vypráví, jak rozvedená umělkyně v podání Juliette Binoche hledá konečně tu pravou lásku. Také další role mají velcí francouzští herci včetně Gérarda Depardieu.

Dokument Hora ze spojení unikátních obrazů s hudbou a komentářem vytěžil příběh o lidské posedlosti. Divák má na výběr, zda vidí živoucí krasu, nebo smrtící nebezpečí.

Animovaný Pračlověk potěší všechny generace a navrch fanoušky kopané. Tvůrce Slepičího úletu Nick Park v něm sleduje zápas mezi fotbalovými týmy doby kamenné a doby bronzové. Ukázky a komentář najdete na videu.