DO KINA: Kouzelný Králíček Jojo potká dusnou dobovou erotiku v Extasi

  • 0
Dobré filmy pořád ještě žijí, vzkazuje Králíček Jojo, jednoznačný král filmového týdne, ve kterém pět novinek kin doplňuje obnovená premiéra legendární Extase.

Černá komedie Králíček Jojo staví na hlavu žánrové škatulky. Baví, ačkoliv se odehrává za druhé světové války a její malý hrdina si povídá s Hitlerem, zatímco maminka v podání Scarlett Johanssonové riskuje smrt.

Islandské drama Daleko od Reykjavíku, které režíroval tvůrce slavných Beranů Grímur Hákonarson, popisuje nerovný souboj ovdovělé farmářky s vyděračským družstvem.

Ze severu dorazil rovněž dokument Pěkně tučná sebeláska. Mapuje skandinávské hnutí boubelek, které se přestaly stydět za své tělo a učí se nosit svá kila navíc hrdě.

V romantické komedii Příliš osobní známost se potkaly Petra Hřebíčková a Tatiana Dyková. Autorky podepsané pod snímkem Všechno nebo nic líčí opět milostné trable kamarádek.

Animovaný příběh s názvem Velké přání pochází z Mexika. Jeho šestnáctiletá hrdinka se vydá na cestu, aby konečně nalezla své biologické rodiče. Průvodce jí dělají dva nejbližší přátelé.

Romantické drama Extase, které v roce 1932 natočil Gustav Machatý s budoucí hvězdou Hedy Lamarrovou v hlavní roli, se vrací na plátno po digitální restauraci.

Ukázky a komentář najdete na videu.