DO KINA: Hvězdná romance potká hned dvakrát umělou inteligenci

  • 0
Keanu Reeves a Winona Ryderová se po letech sešli v romantické komedii, proti níž se v našich kinech postaví pět soupeřů. Mezi nimi rovnou dvě sci-fi o umělé inteligenci či připomínka tvorby Jana Němce.

Slavné Démanty noci natočil režisér Jan Němec v roce 1964 jako celovečerní prvotinu a rázem dal vědět světu, že se zrodil talent. Za útěk dvou mladíků z transportu smrti dostal cenu festivalu v Mannheimu.

Akční snímek Alfa se vrací do poslední doby ledové. Před 20 tisíci let se mladý lovec zraní a musí přežít jen s pomocí vlka vyhnaného ze smečky, kterého si ochočí.

Pod názvem Důvěrný nepřítel si režisér Karel Janák zkusil žánr sci-fi hororu. Gabriela Marcinková a Vojtěch Dyk coby manželé testují moderní dům řízený umělou inteligencí, jež se vymkne kontrole.

Podobnou látku líčí australský Upgrade. Když hrdinovi zabijí manželku a z něj udělají mrzáka, chce se vrahům pomstít. Na krvavé cestě mu pomáhá voperovaný přístroj, jejž možná řídí někdo jiný.

Animovaný Kubík hrdina pochází z Islandu, takže z něj vane pravá severská zima. Bez rodiny putující tradičně do teplých krajů ji musí přežít malý kulík zlatý, který se bojí létat.

V romantické komedii Ten pravý, ta pravá? si Keanu Reeves a Winona Ryderová zopakovali partnerství z Draculy. Nyní hrají hosty na svatbě, kterou nenávidí ještě víc než jeden druhého. Ukázky a komentář najdete na videu.