DVD

DVD | foto: Profimedia.cz

Diváci zvolí nejlepší filmové DVD

  • 2
Animovaní Úžasňákovi, závěr Hvězdných válek, česká groteska Skřítek? Každý z těchto filmů, a nejen ony, může vyhrát Davida, cenu za nejlepší DVD roku.

Nominace v pěti klíčových kategoriích z devíti jsou už známy, nicméně vítěze mohou vybírat diváci z celé nabídky, tedy včetně snímků, které navrženy nebyly.

"Hudební DVD jsme z hodnocení vypustili, desátá cena bude patřit absolutnímu vítězi napříč všemi kategoriemi," dodal Pavel Borowiec z pořádajícího sdružení DVD Group.

Slavností už podruhé provede moderátor bývalého Rádia Limonádový Joe zvaný Ovar Šerif, a to 18. března 2006.

Kdo má podle nominací šance? Mezi návrhy hraných zahraničních filmů jsou třeba Alexander Veliký, Batman začíná, Bokovka, Constantine, Letec, Ray či Hvězdné války: Epizoda III - Pomsta Sithů.

Z animovaných děl se objevily například Polární express, nově upravená Popelka, Madagaskar, Příběh žraloka, Roboti či horký favorit Úžasňákovi.

Zajímavou bitvu slibují současné české filmy, kam spadají mimo jiné Příběhy obyčejného šílenství, znovuvzkříšená Postel, chystaný Román pro ženy, zábavně vybavený Skřítek či divácký hit Snowboarďáci.

Bohatě obsazena je letos také kategorie české klasiky, kde vyšly Formanovy snímky Černý Petr a Hoří, má panenko, slavný Kristián s Oldřichem Novým nebo Kalamita režisérky Věry Chytilové. A v oblasti dvoudiskových edicí se o cenu ucházejí vedle novinek i legendy jako Casino, Čelisti či Pulp Fiction - Historky z podsvětí.

Ve vedlejších kategoriích se vybírá nejlepší menu, bonusy, sběratelská edice a zahraniční klasika. Podrobné návrhy nominací a informace o hlasování jsou na internetové adrese www.dvdgroupcz.com.