Jiřina Bohdalová

Jiřina Bohdalová - Herečka Jiřina Bohdalová | foto: ČTK

ČT natáčela novou estrádní anti-show

  • 4
Bohdalová a Šíp jako hlavní protagonisté a Vlastimil Harapes, Jaroslav Uhlíř, Marek Vašut a jejich hosté se v úterý večer objevili v kolínském Městském divadle v novém televizním zábavném pořadu.

Pořad nese název Kam jdete, Hamlete? Po časech, kdy zde dominovala především televize Nova, jej tentokrát natáčel štáb České televize pod vedením režiséra Viktora Polesného.

"Vy jste výborné publikum, já vás znám, sám jsem tu několikrát asistoval u brutálního humoru Petra Novotného," lichotil před ostrým natáčením Karel Šíp a žádal diváky o intenzivní potlesk.

Návštěvníci divadla, kteří zažili novácké natáčení, však byli dalším děním velice překvapeni. Žádné vracení scén či opravy dialogů se nekonaly a večer plynul jako normální divadelní představení.

"Od nás z obce na natáčení Novy často jezdili, ale pak už se jim to příliš nelíbilo. Já jsem se na tenhle večer hodně těšila a moc se mi líbil," řekla Jaroslava Pospíšilová.

"Točíme stylem, v jakém má Česká televize točit," dodal k tomu producent Petr Morávek. Celý večer je koncipován jako setkání herců v zákulisí divadla a prolínají se v něm napsané scénky s osobními vzpomínkami herců.

"Snažíme se o takovou anti-show, v níž záměrně popíráme estrádní pravidla, nechceme ani žádnou nákladnou výpravu. Základní tým, který tvořím já, Jiřina, Jarda Uhlíř a Rock 'n Roll Band by však měl zůstat," shrnul autor Karel Šíp.

"Kolínské divadlo jsme si vybrali, protože víme, že je zde dobré publikum, a potvrdilo se, že dobré je," prohlásila po natáčení Jiřina Bohdalová.

"S Karlem Šípem už delší dobu spolupracuji a když mě v České televizi požádali o nový pořad, chtěla jsem pouze jeho. Po smrti Vladimíra Dvořáka tady totiž nikdo jiný, který by vyhovoval mému vkusu, není," dodala herečka.

Protagonisté pořadu i Kolínští v publiku budou k vidění na programu ČT 1 15. října od dvacáté hodiny, další díly by se v Městském divadle měly natáčet v prosinci. Možná přijede i Karel Gott, který byl původně avizovaný již na premiérový pořad.