Cortézovi opět rozhodují o osudu světa

  • 2
Antonio Banderas alias Gregorio Cortez a jeho povedená rodina – dcera Carmen, syn Juni a žena Ingrid se vracejí na filmové plátno v pokračování snímku Spy Kids – jakéhosi „Jamese Bonda pro děti“, který nyní nese název Ostrov ztracených snů.

Zatímco v prvním díle se z Carmen a Juniho prvotřídní mezinárodní špióni teprve stali, v druhém díle jsou už ostřílenými speciálními dětskými agenty. Při mimořádně delikátní misi na tajemném ostrově se musí utkat nejen s dospělými nepřáteli, ale i konkurenčními dětskými agenty – Garym a Gerti Gigglesovými.

Jestliže v jedničce zachraňovali špióni - junioři mámu s tátou, nyní se situace otáčí a na řadu se záchrannou misí přicházejí agenti - rodiče,  Gregorio a Ingrid. Osud celého světa tak znovu závisí na schopnostech rodiny Cortézových.

Stejně jako u prvního filmu je pod scénářem a režií Ostrova ztracených snů podepsán Robert Rodriguez, tentokrát cedulku s jeho jménem nese i kamera. Rodriguez se proslavil zejména krváky Desperado či Od soumraku do úsvitu.

Zprávu obrazem ze slavnostní premiéry najdete ZDE.

O prvním filmu čtěte ZDE.

Vedle Antonia Banderase, kterého známe například ze snímků Desperado, Zorro - Tajemná tvář či Sedmý hřích, si ve Spy Kids zahrál také Steve Buscemi známý z filmů Big Lebowski, Fargo, Con Air či rovněž z Desperada. Carla Gugino hrála v televizním seriálu Nemocnice Chicago Hope doktorku Ginu Simonovou, ve filmu Střed světa ztvárnila roli Jerri a Julii hrála v Hadích očích.

Ostrov ztracených snů
USA, 2002

scénář
režie
kamera
Robert Rodriguez
hrají Antonio Banderas
Carla Gugino
Steve Buscemi
Alexa Vega
hudba John Debney
Robert Rodriguez
původní název Spy Kids 2 – Island of  Lost Dreams
délka 100 minut
žánr rodinná komedie

Ostrov ztracených snů - premiéry

kina 26. prosince 2002

Kritický metr Mirky Spáčilové: 60%
Špionci a ještěři
Pořád je to radost. Stejně jako první díl bondovky s dětskými špiony opakuje i "dvojka" smršť nápadů a hraček, kouzelných nesmyslů a důmyslných ptákovin. Vzniká zábava něžně parodická a stravitelná pro všechny generace, milá přípravka na velkého agenta 007. Přesto: "jednička" měla čistší žánr, kdežto nyní malí Bondové putují do říše bezbřehé fantasy s ještěry jak z Jurského parku, s pokladem a la Indiana Jones, s kostlivci ve stylu Mumie a s "jedním amuletem, jenž vládne všem" dle Pána prstenů. V té šíři se trochu rozmělní autorský rukopis, ale třígeneračnímu vtipu to neublíží. Rodiče zahanbí počítačová bravura dětí, které jsou naopak bez techniky namydlené, skvělý Banderas se děsí tchýně a zlosyna odrovná dcera hrozbou: "Počkej, až řeknu mamce, žes zase chtěl ovládnout svět!"

Antonio Banderas na slavnostní premiéře filmu Ostrov ztracených snů se svou manželkou, herečkou Melanií Griffithovou, a jejich dcerou Stellou.

Fotografie z filmu Ostrov ztracených snů.

Fotografie z filmu Ostrov ztracených snů.

Fotografie z filmu Ostrov ztracených snů.

Fotografie z filmu Ostrov ztracených snů.

Fotografie z filmu Ostrov ztracených snů.

Fotografie z filmu Ostrov ztracených snů.

Fotografie z filmu Ostrov ztracených snů.