Geroge Clooney v seriálu Pohotovost | foto: Profimedia.cz

Clooney přemýšlí o návratu do seriálu Pohotovost

  • 2
George Clooney zvažuje návrat ke kořenům. Producenti ho společně se "starou partou" lákají k návratu do seriálu Pohotovost, v němž Clooney začal svou kariéru a který má před sebou poslední řadu.

Seriál Pohotovost (v originále ER) Clooneymu v druhé polovině devadesátých let pomohl na herecké výsluní. V závěrečné patnácté sérii by se měl podle vize producentů opět vrátit do role doktora Douglase Rosse.

"Chceme se ohlédnout za staršími postavami a ukázat, kde jsou teď," popisuje plány jeden z producentů David Zabel. "Chtěli bychom je nějak získat zpět. Neříkám, že se nám to povede, ale pokusíme se o to," dodává.

Šestačtyřicetiletý herec, známý z trilogie o Dannyho parťácích nebo ceněného dramatu Michael Clayton, by tak nemusel být jediný, kdo se vrátí.

Šéfům americké televize NBC se nápad oprášit staré postavy zalíbil, a tak lobbují i za návrat Anthonyho Edwardse. To se může zdát kuriózní, protože postava, kterou Edwards hrál - doktor Mark Greene - zemřela v seriálu na nádor v mozku.

S tím si ale podle Zabelových slov dokážou tvůrci hravě poradit. "Jsou cesty, jak to provést, už jsme nad tím uvažovali - i kdyby se to mělo tvářit jako ztracená epizoda z roku 1996," míní producent.

George Clooney hrál pediatra Rosse v seriálu, který vzešel z dílny Stevena Spielberga a Michaela Crichtona, od roku 1994 do roku 2000. Seriál získal pět prestižních cen Emmy a Edwards dokonce za roli Marka Greena obdržel Zlatý Glóbus.