Australská komička Celeste Barberová

Australská komička Celeste Barberová | foto: Profimedia.cz

Hvězda Instagramu a komička Celeste Barberová přijede do Prahy

  • 0
Australská komička, která se proslavila parodováním fotek a videí slavných osobností, se představí českému publiku se stand up show „Fine, Thanks“. Hvězda Instagramu, Celeste Barberová je už nějakou dobu zařazována mezi světově úspěšné komiky a v pražském divadle RockOpera 24. 9. si ji vůbec poprvé vyslechne i české publikum.

Její humor v parodických fotografiích a videích je jasně čitelný. Bez skrupulí si bere na paškál novodobé ideály krásy. Osobitým stylem, tedy bizarní replikou a rekonstrukcí vizuálů, upozorňuje na přehnané pózy a vyumělkované i absurdní situace.

Bude to však fungovat i ve 3D? Celeste Barberová odstartovala turné v Helsinkách, vystupovala v Paříži, Dublinu a končit je bude právě v sobotu 24. září v Praze. Lístky jsou v předprodeji od března a jejich cena se pohybuje od 790 do 2600 korun. U představení je i VIP možnost Meet&Greet, příležitost potkat a popovídat si s komičkou napřímo.

Ta, co paroduje celebrity

Už v roce 2017 získala Barberová ocenění „Nejvtipnější dáma na Instagramu“. Tam ji sleduje více než 9 milionů lidí a její příspěvky často sdílejí a citují hvězdy a známé osobnosti světového rozměru.

V roce 2019 byla zařazena do žebříčku „Variety’s 10 Comics to Watch“ časopisu Variety. V roce 2019 vydala svůj knižní bestseller Výzva přijata. O rok později získala cenu AACTA (The Australian Academy of Cinema and Television Arts Awards) za nejoblíbenějšího komediálního interpreta desetiletí a v roce 2021 si odnesla ocenění Webby Special Achievement Award.

Je to dáma mnoha talentů. Barberová přičichla i k televizní kameře, a to již v roce 1988. V současné době ji může český divák vidět například v netflixovém seriálu Ukojená, kde si střihla vedlejší roli unavené matky. Zároveň pro stejnou doménu natáčí (jak jinak) komedii Wellmania, nový komediální dramatický seriál, který se soustředí na Liv (Barberová) a velkou zdravotní krizi, kterou si zažije. Je nucena přehodnotit svůj postoj „žít rychle, zemřít mladý“. Aby se uzdravila a získala zpět svůj život, vrhá se na vše od neškodných až po bizarní způsoby.

Skims now come with a bonus yeast infection.

#celestechallengeaccepted
#celestebarber
#funny
#kendalljenner

30. srpna 2022 v 13:10, příspěvek archivován: 15. září 2022 v 21:35

Žena se srdcem na správném místě

Celeste Barberová se ovšem neproslavila jen neotřelým humorem. Od roku 2019 v její rodné Austrálii začaly řádit požáry extrémním rozměrů. Na troud spálily buš, pustošily floru a faunu. Celeste neváhala. Založila celosvětovou sbírku a využila svého influencerství „pro dobrou věc“. Vybrala přes 51 milionů australských dolarů (více než 841 milion korun) na podporu venkovských hasičských sborů (RFS) a nadačního fondu brigád.

Celeste opět jako Kim, tentokrát rozespalá.

Její charitativní činnost se setkala i s kritikou. Vrhla se do ní po hlavě, udělala pár přešlapů a nezůstalo to bez povšimnutí. Barberová ale vrátila úder. „Nepatří to mezi moje dovednosti. Jsem komička a herečka. Moje tchýně se ocitla v nesnázích a já jsem si řekla, že zkusím udělat vše, co by jen mohlo pomoci,“ obhajovala se.

Navíc často i na sociálních sítích zdůrazňuje právě onu opravdovost a osobitost. Chce, aby si ji lidé pamatovali jako komičku a normální manželku a mámu dvou dětí s obyčejnými starostmi. Neváhá, aby si ji svět klidně i nelichotivou fotkou pamatoval jako tu ženu, která upozorňuje na absurdně vyšroubované ideály.