Herec Billy Miller s cenou Daytime Emmy, kterou dostal v roce 2014 za roli v seriálu Mladí a neklidní. | foto: Profimedia.cz

Ve 43 letech zemřel Billy Miller, oceňovaná hvězda seriálu Mladí a neklidní

  • 9
Americký herec Billy Miller, kterého si televizní diváci mohou pamatovat ze seriálů Mladí a neklidní, Kravaťáci nebo General Hospital, zemřel ve věku 43 let. Herec byl hned třikrát držitelem ceny Daytime Emmy.

Herec zemřel už v pátek v texaském Austinu, dva dny před 44. narozeninami. Příčina zatím známa není, ovšem Millerova manažerka Marnie Sparerová sdělila americkému serveru Variety, že herec před smrtí „bojoval s maniodepresivitou“.

Než se oklahomský rodák prosadil v televizi, věnoval se modelingu. Jeho první rolí byl mezi lety 2007 a 2008 Richie Novak v nekonečném seriálu stanice ABC All My Children. Následujících šest let strávil jako Billy Abbott v populárním seriálu Mladí a neklidní. Více než sedm set epizod v této roli mu vyneslo hned tři ceny Daytime Emmy, tedy ceny Emmy určené pro soap opery a každodenní televizní produkci.

Miller se následně prosadil v seriálech General Hospital a Kravaťáci. Ve filmech se předvedl v Eastwoodově dramatu Americký sniper či televizním snímku Urban Cowboy.

„Jeho nakažlivý šarm a vřelost trvale zasáhly všechny, kdo měli to štěstí jej potkat,“ uvedla ve vzpomínce herečka Eileen Davidsonová, která si s Millerem zahrála v seriálu Mladí a neklidní.