Atkinson v roli tajného agenta

Špionážní komedie s Rowanem Atkinsonem, který opustil roli Mr. Beana, aby se stejnou bravurou zahrál agenta, který si v ničem nezadá s Jamesem Bondem, a zachraňuje Britské království a jeho korunovační klenoty. Tentokrát se sice Atkinson bude muset obejít bez oblíbeného medvídka, zato náhrada v podobě špionážní výstroje bude slušnou satisfakcí.

Britská výzvědná služba, konkrétně její oddělení MI 7, získala v agentovi Johnny Englishovi (Rowan Atkinson) skutečně jedinečnou posilu. Snad ani James Bond, připravený vždycky a všude na všechno, se s ním měřit nemůže.

Právě včas, protože z londýnského Toweru byly ukradeny korunovační klenoty a Anglie čelí vážné krizi. Johnny, spolu se svým oddaným a všeho schopným asistentem Boughtem, se ihned ujímá vyšetřování a pátrání, která vede vskutku neotřelými a svéráznými způsoby.

Podezřelým č. 1 se stává francouzský obchodní magnát Pascal Sauvage (John Malkovich). Nejcennější symbol moci ostrovního království nemá obohatit jeho sbírku, ale přímo jeho, dosud nekorunovanou hlavu. Budoucí král má ovšem ještě děsivější plán.

Recenzi k filmu najdete ZDE.

Chce tu nádhernou, laskavou, zelenou a přívětivou zemi změnit v největší vězení na světě. Jaké štěstí, že Johnnymu ve chvíli, kdy už je téměř vše ztraceno, přispěchá na pomoc krásná agentka Interpolu. Alžběta se může klidně vrátit na trůn a panovat dál a Johnny? To se ještě uvidí.

Impulsem k napsání scénáře se stala série reklamních spotů, natočených v 90. letech pro kreditní karty Barclaydcard. Právě v nich Rowan Atkinson vytvořil postavu agenta typu "neřízená střela", který se umí postavit skutečně ke všemu, ale vždycky jen a jen po svém.

Johnny English
Velká Británie 2003

režie Peter Howitt
scénář Neal Purvis
Robert Wade
William Davies
kamera Remi Aderarasin
hrají Rowan Atkinson
John Malkovich
Ben Miller
Natalie Imbruglia
Douglas McFerran
hudba Edward Shearmur
původní název Johnny English
délka 110 minut
žánr Špionážní komedie

Johnny English - premiéry

kina 17. dubna 2003

Fotografie z filmu Johnny English.

Fotografie z filmu Johnny English.

Fotografie z filmu Johnny English.

Fotografie z filmu Johnny English.

Fotografie z filmu Johnny English.

Fotografie z filmu Johnny English.

Fotografie z filmu Johnny English.