Záběr ze seriálu Silo, který nabízí platforma Apple TV+

Záběr ze seriálu Silo, který nabízí platforma Apple TV+ | foto: Profimedia.cz

Nová taktika? Apple nahrál na Twitter celý díl seriálu. Musk si libuje

  • 12
Streamovací platforma Apple TV+ překvapila novou taktikou, která jde ruku v ruce s trendem, který se na Twitteru snaží prosadit jeho majitel Elon Musk. Na svůj twitterový profil totiž díky nové možnosti sdílet dlouhá videa nahrála celou první epizodu oblíbeného sci-fi seriálu Silo. A to těsně před uvedením posledního dílu série na placené streamovací platformě.

Téměř hodinové video dosud zaznamenalo téměř 28 milionů zhlédnutí, další možné aktivity (sdílení, komentáře, lajkování) jdou do tisícovek. Platforma tak učinila pouhé tři dny před uvedením očekávaného posledního dílu první série. Zdá se, že tento marketingový tah vyšel skvěle.

K popularitě tweetu jistě přispěl i tweet Elona Muska, který původní post Apple TV+ sdílel. „Skvělý krok od Apple!“ uvedl miliardář a majitel Twitteru a upozornil, že díky funkci AirPlay mohou uživatelé sítě epizodu sledovat i na velké obrazovce.

Platící uživatelé (Twitter Blue) mají totiž možnost nově nahrávat na síť až dvouhodinová videa o velikosti do 8 GB. Společnost si od toho slibuje větší aktivitu tvůrců podcastů či třeba nezávislých filmařů.

„Je nyní docela běžné, že společnosti nahrávají celé epizody seriálů na YouTube, aby tak vyvolaly očekávání. Je to podobné jako demoverze počítačových her,“ uvažuje web The Verge. „S nynější možností nahrávat dlouhá videa na Twitter se ale tento trend možná rozšíří na nový formát. Ačkoli Twitter zdánlivě není ideální místo kde sledovat dlouhá dramata,“ dodává.

Líbí se vám krok, který streamovací platforma na Twitteru provedla?

Hlasování skončiloČtenáři hlasovali do 0:00 středa 5. července 2023. Anketa je uzavřena.

Poměrně chválený seriál Silo, který vznikl dle sci-fi novely amerického spisovatele Hugha Howeyho, tak náhle získal mnohonásobnou publicitu.

Příběh s Rebeccou Fergusonovou, Iaine Glenem či třeba Ferdinandem Kingsleym vypráví o postapokalyptické budoucnosti, kdy lidské společenství přebývá v obrovském podzemním silu, aby se ochránili před toxickým světem venku.

Desetidílná série spěje do finále tento pátek. Platforma Apple TV+ už ohlásila přípravy druhé řady.