Peter Pecha, Ivana Korolová a Tomáš Smička v muzikálu Tarzan

Peter Pecha, Ivana Korolová a Tomáš Smička v muzikálu Tarzan | foto: Divadlo Hybernia

Většinu muzikálu trávíme jako opice v podřepu, popisuje Tarzana Pecha

  • 0
Rodinný muzikál Tarzan s písněmi Phila Collinse má v pátek večer premiéru v pražském Divadle Hybernia. Titulní roli si zahraje Thálií ověnčený Peter Pecha.

Postava Tarzana, kterou před více než sto lety stvořil spisovatel E. R. Burroughs, patří mezi ty nejčastěji ztvárňované. Knižní příběhy hrdiny z džungle se dočkaly okolo třiceti pokračování a obsahovaly často velice drsná dobrodružství. To muzikál Tarzan, který má premiéru v pátek v pražském Divadle Hybernia, nabídne patrně přístupnější podívanou.

„Neprezentujeme to úplně jako muzikál pro děti, ale opravdu jde o rodinnou záležitost. Náš Tarzan je totiž přímo Disneyho licence, kopie filmového příběhu z roku 1999,“ vysvětluje představitel titulní role muzikálový herec a zpěvák Peter Pecha.

Příběh o člověku, který žil mezi opicemi, přímo volá po akrobatických kouscích, v Hybernii tak diváci ve vedlejších rolích uvidí i členy novocirkusových souborů Cirk La Putyka či Losers Cirque Company.

„I milovníci cirkusu si přijdou na své. Momenty, kdy se zhoupneme nad publikem, nebudou úplně neobvyklé,“ láká Pecha a popisuje náročný trénink.

„Většinu muzikálu trávíme jako opice v podřepu, celková fyzická příprava na roli tak byla velmi intenzivní a specifická,“ hlásí herec, který přitom má s něčím podobným už zkušenosti; loni si odnesl muzikálovou Thálii za výkon v muzikálu Rocky.

Vstupenky na iDNES Ticket

„V Rockym jsem všechno objevoval, přístup k tělu i k jídlu. V Tarzanovi už jsem věděl, jak na to, ovšem představení je náročnější samo o sobě,“ srovnává těžké role. O postavu Tarzana, kterého zdobí výrazná paruka se skrytým mikrofonem, se bude Pecha střídat s Davidem Gránským a Robertem Urbanem.

„Scénografovi Petru Hlouškovi se podařilo vytvořit krásnou iluzi džungle na jevišti. Pomáhá i svícení režiséra Libora Vaculíka,“ láká Pecha na náročnou výpravu.

Jednou z předností originální anglické verze jsou písně z dílny Phila Collinse, za tu titulní You’ll Be In My Heart ostatně hudebník dostal Oscara. V Hybernii však zazní vše v češtině. „Překlady jsou vždy problematické,“ uvědomuje si Pecha. „Naštěstí ale pracujeme s Pavlem Cmíralem, který připravoval texty už k filmové verzi, kdy všechny skladby nazpíval Petr Muk,“ slibuje. 

Muzikálového Tarzana dále doprovodí živý orchestr pod vedením Dalibora Kaprase.