Absolvent

Absolvent - Fotografie z představení Absolvent. | foto: Studio DVA

Oslavte Vánoce s Chýlkovou či Kodetovou

Je libo strávit Vánoce v divadle? Není problém. Studio DVA ve Švandově divadle připravilo projekt Vánoce hereckých osobností, který má být odrazem toho nejlepšího z přehlídky Léto hereckých osobností.

"Rádi bychom, aby se i toto divadelní setkání s výjimečnými herci a herečkami stalo tradicí, která právě v tomto magickém období dokáže potěšit," míní organizátoři.

Podle jejich slov se vstupenka do divadla může stát i milým dárkem pod stromeček.

Od 26. do 31. prosince divadlo uvede osm představení. Na 2. svátek vánoční diváci uvidí ve velkém sále hru Absolvent, o den později pak na ně čeká hra Ženy mezi nebem a zemí. Středa pak bude patřit Otevřenému manželství, tuto hru mohou diváci vidět i v pátek a na Silvestra.

V úterý se také uvádí Den jako stvořený pro lásku a o den později Podzimní sonáta.

Ohlédnutí za Létem
Nejvytíženější herečkou Léta hereckých osobností se stala Ivana Chýlková, která přijala nabídku Studia DVA a vstoupila nečekaně do inscenace Absolvent po Vilmě Cibulkové, která ze zdravotních důvodů z projektu odstoupila.

Odehrála tak během léta téměř 30 představení jako paní Robinsonová v Absolventovi a jako Madame Melville ve stejnojmenné hře.

První premiérou letošního Léta bylo představení Absolvent. Druhou premiérou přehlídky se stalo 5. září představení s názvem Ženy mezi nebem a zemí s Barborou Kodetovou a slovenskou herečkou Annou Šiškovou, která se tak poprvé představila v ryze českém divadelním projektu.

Režie se opět ujal kmenový režisér Studia DVA Patrik Hartl. Tato inscenace je výjimečnou hereckou příležitostí pro Barboru Kodetovou v roli paní Stevensonové a pro slovenskou herečku Annu Šiškovou v roli Magdy Klimkové.

Anna Šišková je u nás známá především díky filmu Jana Hřebejka Musíme si pomáhat, za který v roce 2000 získala prestižní filmovou cenu Český lev, dále ji diváci mohli vidět ve filmu Kruté radosti nebo nejnověji ve filmu Sluneční stát.