Opera Rusalka od Antonína Dvořáka.

Opera Rusalka od Antonína Dvořáka. | foto: Dušan Dostál

Do pražské Šárky se vrací po covidové pauze Rusalka

  • 1
Po covidové pauze v roce 2020 ožívá při zářijovém představení opět i Divadlo v Šárce. Diváci se mohou těšit na operu Rusalka od Antonína Dvořáka v podání sólistů opery Národního divadla v Praze.

Městská část Praha 6 v produkci Originálního hudebního divadla Praha tu uvádí 4. září 2021 od 14:00 hodin operu Antonína Dvořáka Rusalka.

Letošnímu jubilantovi, Antonínu Dvořákovi, vzdají v místech původního přírodního divadla v Šárce hold sólisté opery Národního divadla v Praze. Rusalka bude v podání Dany Burešové, prince ztvární Martin Šrejma a například vodníka Luděk Vele.

Kateřina Jalovcová bude v roli Ježibaby, Kateřina Hebelková jako Cizí kněžna, Jana Sibera jako žínka a další. Pod taktovkou Jana Chalupeckého se představí orchestr, sbor a balet opery Národního divadla.

Režie Jana Divišová a Renée Nachtigallová, kostýmní výtvarník Josef Jelínek, choreografie Kateřina Dedková, sbormistr Pavel Vaněk.

Čekat vás bude krásné přírodní prostředí, podmanivá hudba, výpravné kostýmy a neopakovatelná atmosféra. Nezapomeňte si s sebou vzít však deky na sezení, eventuálně i pláštěnky (ale pevně doufáme, že je letos nebudete potřebovat!).

K divadlu se dostanete metrem trasy A nebo tramvají na stanici „Nádraží Veleslavín“ a odtamtud po vyznačené trase ulicí Vokovická, V Středu a dál označenou cestou k divadlu. Počítejte přibližně s 20 minutami chůze.

Pro diváky s pohybovými komplikacemi bude k divadlu jezdit označené vozidlo od stanice metra Nádraží Veleslavín.