Z filmu Když Harry potkal Sally

Z filmu Když Harry potkal Sally | foto: Bontonfilm

Harry potká Sally. Tentokrát v pražském divadle

Pražské Divadlo Palace nabídne divákům novou milostnou komedii, hru Když Harry potkal Sally, známou ze stejnojmenného úspěšného amerického filmu z roku 1989. Filmař Jaroslav Brabec připravuje její českou premiéru na 20. dubna.

Na projektu Brabec spolupracoval s dramaturgyní Magdalénou Turnovskou. Autorkou původního snímku byla hollywoodská scenáristka a režisérka Nora Ephronová, na divadelním přepisu se podílela Marcy Kahanová.

Na jevišti se v této romantické komedii objeví elita současného mladého divadla. Role, inspirované všedními situacemi, jimiž procházejí snad všechny zamilované a rozhádané dvojice na světě, ztvární například Ivana Jirešová, Jiří Langmajer, Linda Rybová, Igor Chmela, Filip Čapka, Lukáš Langmajer a Jana Stryková.

Ivana Jirešová Jiří Langmajer

Filmař Jaroslav Brabec svou divadelní inscenaci ozvláštnil komorními filmovými dotáčkami. Divákům mají zprostředkovat přesah a propojení s okamžiky vlastního hledání toho pravého partnera, nebo naopak s chvílemi jakési inventury dlouho trvajícího manželství.

Snímek Když Harry potkal Sally natočil americký režisér Rob Reiner koncem 80. let a do hlavních rolí obsadil Billyho Crystala a Meg Ryanovou. Snímek získal za scénář Zlatý glóbus a byl za něj nominován na Oscara.

Stejnojmenná hra se na pražském jevišti objeví v překladu Jitky Sloupové. Nejbližší reprízy se uskuteční 9. 13. a 20. května.

,