Ředitelka Divadla Na zábradlí Doubravka Svobodová předává návrh na změnu grantů

Ředitelka Divadla Na zábradlí Doubravka Svobodová předává návrh na změnu grantů - Praha, 4. června 2008 | foto: ČTK

Divadelníci podali návrh, výbor o něm odmítl jednat

  • 1
Návrhem zástupců Iniciativy pro kulturu na změnu grantového systému hlavního města Prahy se včera odmítl zabývat výbor pro kulturu pražského magistrátu.

Návrh přitom výboru včera předali zástupci Iniciativy pro kulturu. „Návrh změny nám dali zhruba pět minut před koncem jednání,“ vysvětluje postup výboru jeho předseda, zastupitel Ondřej Pecha (ODS).

Materiál vznikl na popud radního Milana Richtera (ODS). Vypracovala ho členka grantové komise Yvonna Kreuzmannová společně s 15 představiteli neziskových divadelních organizací. Na včerejším zasedání výboru jí však nebylo umožněno, aby jeho členy krátce do problematiky zasvětila, i když se o to opoziční zastupitelé snažili.

„Návrh jsme předali radnímu Richterovi ještě před jednáním minulou středu, překvapuje nás, že ho nepředal výboru,“ divila se šéfka Divadla Na Zábradlí Doubravka Svobodová.

Podle Pechy předložený dokument neobsahuje žádné návrhy, o nichž by nevěděl. Výbor tak počká na další materiály vzešlé z diskuse divadelníků s Richterem a na názory odborníků z poradního sboru primátora.

,