Absolvent

Absolvent - Fotografie z představení Absolvent. | foto: Studio DVA

Chýlková oprášila „vztah s mladíkem“

Do Švandova divadla se vrátil slavný Absolvent s Ivanou Chýlkovou. Divadelní tipy tentokrát nabízejí Lásku a porozumění na Letní scéně Ungeltu i přehlídku Letní Letná. Diváci se rozloučí s americkým Hamletem i hrou Romeo a Julie.

TIP TÝDNE:
AbsolventJe možné spávat se starší vdanou ženou a přitom milovat její dceru? A je možné věřit v lásku, když už nejde věřit vůbec ničemu? V životě čerstvého absolventa Benjamina Braddocka to možné je a je nutné se s tím poprat.

Hra Absolvent vznikla podle románu Charlese Webba a filmového scénáře Caldera Willinghama a Bucka Henryho. Film Absolvent z roku 1967 patřil v šedesátých letech k nejúspěšnějším americkým snímkům.

V divadelní adaptaci slavného milostného příběhu se představí Kryštof Hádek, Ivana Chýlková a Monika Zoubková. Režie se ujal režisér Patrik Hartl. Diváci ji mohou v rámci Léta hereckých osobností vidět v pražském Švandově divadle do neděle 28. srpna.

CO SE DĚJE:
Láska a porozuměníLetní scéna Ungeltu nabízí až do konce srpna hru Joe Penhalla Láska a porozumění. Hořce vtipná hra o životních strastech a slastech tří mladých lidí. V hlavní roli Linda Rybová, David Švehlík a Richard Krajčo.

Již posedmé se koná přehlídka Divadelní Luhačovice. Hlavním tématem je humor a vtip, představí se například Slovácké divadlo v Uherském Hradišti, Komorní scéna Arény z Ostravy přiveze Příběhy obyčejného šílenství a další.

Romeo a JulieNa Nejvyšším purkrabství Pražského hradu pokračují Letní shakespearovské slavnosti. Do soboty 27. srpna mají diváci šanci vidět poslední představení Romea a Julie. Příští rok se už tato inscenace uvádět nebude.

Do čtvrtka 25. srpna uvádí pražské A Studio Rubín Moji hlavu. Performance slibuje pantomimu, filmovou grotesku, step, akrobacie, tanec a hlavně herecký výkon mima a klauna Niny Hlava z Rakouska. Představení vzniklo za podpory Hudební Akademie Múzických Umění v Praze pod vedením Borise Hybnera.

EXTRA NÁŠUP:
Cirque BaroqueDo 4. září probíhá druhý ročník Letní Letné. Akce slibuje cirkus i kabarety. Středa patří představení Husy na tahu a Divadlu ANPU. Ve čtvrtek přijdou na řadu Divadla Mimotaurus, Karromato, Vosto 5 a další. 
 
A Studio Rubín v pátek uvede improvizovaná představení divadla Demago. Tentokrát  uvidíte povedený kousek s názvem Holubová polívka. Po představení DISKOTÉKA á la Dj Adam Kraus. 
 
Hamlet - americká verzeNA POSLEDNÍ CHVILKU:
Do soboty 27. srpna  se mohou diváci přijít podívat na americkou verzi Hamleta. V pražském Divadle Kalich se hraje od středy denně vždy od 20:30. Hlavní role přijeli hrát američtí herci z Broadwaye. - více zde