Osmý Czech Rock Block přivítal Citron

Špičky české rockové a metalové scény se opět sjely do Plas, kde se konal osmý ročník festivalu Czech Rock Block live. Akci pořádá každoročně v Plasích a poté v Polné u Jihlavy agentura Sokol's Power Voice. Na pódiu se letos vystřídalo sedm skupin, z nichž většina se festivalu účastní tradičně.

"Začínalo se v pět hodin odpoledne a konec byl naplánován na půlnoc. Každá z kapel přitom měla na produkci vyhrazenu zhruba hodinu," upřesnil Michal Sokol z pořádající agentury.

Příznivci starší české muziky měli příležitost zavzpomínat na minulá léta, poprvé Czech Rock Block navštívila legenda Citron.

"Skalní fanoušky určitě nezklamal ani výběr ostatních skupin, sestava totiž nedoznala oproti minulým ročníkům téměř žádných změn," podotkl Sokol.

Došlo i na pár zajímavých překvapení. Například v Harleji vystřídal Dana Šůru za bicími Martin Melmus Melmuka, bubeník z Alkeholu.

Na osmém zahrály kromě Alekoholu, Harleje a Citronu ještě kapely Debustrol, Krucipüsk, Törr a Arakain.

Podle pořadatelů obvykle přijíždí do Plas lidé ze všech koutů Čech. "Festival je jednodenní. Je tak nabitý, že dva dny by byly i pro návštěvníky příliš náročné," soudí Michal Sokol.

Pro všechny účastníky byla opět připravena soutěž o vyhlídkový let a další ceny. "I letos jsme se díky muzikantům stoprocentně bavili. Bez naschválů a recesí by to nebylo ono.