Německá kultura nabízí klenoty

Ostrava - Koncerty vážné i jazzové hudby a filmové projekce čekají na návštěvníky Dnů Spolkové republiky Německo, které oficiálně začaly v pondělí v Ostravě. Hudební Trio Ivoire nabídne v úterý o půl osmé večer moderní jazzový koncert v klubu Parník. Složení kapely je mezinárodní, její členové pocházejí Velké Británie, Německa a Pobřeží slonoviny.
Hudba německých klasiků v podání Janáčkova komorního orchestru je připravena na zstředeční večer v koncertním sále Janáčkovy konzervatoře (v  19:30). Čtvrtek potom nabídne  Bachovu Kávovou kantátu v podání orchestru, opery a baletu Národního divadla (19:00, ve zkušebně Divadla Antonína Dvořáka).

Akce, kterou již doprovodily například divadelní představení Ostrá tráva nebo Johannes Doktor Faust, vyvrcholí projekcemi klenotů německé kinematografie. Nejslavnější období německého filmového průmyslu tak přiblíží Murnauův legendární Faust s Emilem Janingsem v roli úlisného Mefista, Lubitschova historická freska Madame Dubarry s Divou polského původu Polou Negri nebo první díl první části slavné trilogie Dr. Mabuse od proslulého Fritze Langa. Projekce se konají od středy do pátku v 17:00 hod.)