Colours už láká na zahraniční esa

Uznávaný festival Colours of Ostrava zahájil prodej vstupenek na letošní ročník. K dostání jsou zatím pouze třídenní vstupenky. Fanoušci se mohou těšit na sedm scén, na které zavítají špičkové kapely z celého světa včetně domácí scény.

V zastoupení budou jako vždy nejrozmanitější reprezentanti většiny žánrů od rocku přes world a dance music až po alternativní směry.

V současné době je potvrzena účast britské kapely Asian Dub Foundation a Fun-Da-Mental, přijede nejlepší světová klezmer skupina The Klezmatics či kubánská kapela nominovaná na Grammy Septeto Nacional Ignacio Piňeiro.

Pro Čechomor, který na jaře vydává novou desku, bude účast na Colours vůbec prvním letošním koncertem na Moravě.

"Čechomor chystá do Ostravy řadu překvapení, ke společnému vystoupení si například přizve ruského muzikanta Sergeje Starostina, držitele ceny BBC World Music Award, a jeho Farlanders," uvedla za organizátory festivalu Zlata Holušová.

Zároveň upozornila, že letošní ročník Colours bude "andělský". Letošní ceny Akademie populární hudby putovaly hned několika interpretům, kteří vystoupí na Colours of Ostrava.

Bude to například Dan Bárta, kapela Kryštof nebo Monkey Business. Festival přeje i neokoukaným tvářím, snad poprvé v kraji se zde objeví pro většinu nezasvěcených tajemní Moimir Papalescu and the Nihilists, kteří byli nominováni na objev roku a odnesli si sošku Anděla za album roku v oblasti hip-hop a dance.

Do Ostravy také zavítají Umakart, Huun Huur Tu, Gen-Dos, Troisoeur, Dobet Gnahoré, Iné Kafé, Děda Mládek Illegal Band, Zagar a řada dalších kapel.

Zlata Holušová, dramaturgyně festivalu Colours Of Ostrava, s cenou pro vítěze kategorie akce roku během udílení cen ALMA za nejlepší koncerty roku 2004, Palác Akropolis Praha (10. února 2005)

,