Karlovarská krajská nemocnice pořídila nové vybavení za více než šest milionů. | foto: KKN

Nemocnice mají nové přístroje, jeden z nich dokáže masírovat srdce

  • 0
Karlovarská krajská nemocnice pořídila nové vybavení pro oba své špitály v Karlových Varech a Chebu. Přes šest milionů korun z dotací investovala do moderního anesteziologického přístroje, resuscitačního přístroje nebo do nového operačního stolu.

Resuscitační přístroj nahradí při masáži srdce lidskou sílu. „Je efektivnější, silnější a masíruje bez přestání v pravidelných intervalech. Neunaví se. Navíc je mobilní a na baterie, takže se dá použít i pro transport v sanitce nebo vrtulníku,“ uvedl mluvčí Karlovarské krajské nemocnice (KKN) Vladislav Podracký.

Nový masážní stroj je jedním z mnoha, který pořídila KKN v rámci pravidelné obměny svého vybavení do nemocnic v Chebu a Karlových Varech. Zároveň s ním zakoupili zdravotníci i moderní anesteziologický přístroj, který nahradil deset let starého předchůdce.

Kožní oddělení pak získalo novou fototerapii, která vydává dvě různá UV záření. Ulehčí nejen pacientům s lupénkou. Oddělení gastroenterologie má zase nový endoskopický operační stůl.

„Nové vybavení nabízí lepší provozní spolehlivost. Je modernější a lepší. Navíc personálu zjednoduší práci,“ vysvětlil Podracký s tím, že nové vybavení, má pro pacienta jediný efekt, a to zvýšení bezpečnosti.

Přístroje jsme kompletně hradili z evropských dotací. „Celkové náklady přesáhly 6,2 milionu korun,“ upřesnil mluvčí.