Diskuze

Dobrovolníci znovu uklízeli Ohři, našli nádobí, spodní prádlo i gauče

Stovky pytlů s odpadem, pneumatiky, kusy koberce, polámaná kanoe, ale i kuriozity, jako jsou zubní kartáčky, spodní prádlo nebo téměř kompletní nádobí. Takové poklady našli dobrovolníci při letošním čištění řeky Ohře, které se koná každoročně v rámci akce „Ukliďme svět. Ukliďme Česko“.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BP

Bydlím u řeky. Jakmile se zvedne hladina a po pár dnech klesne, nasbírám několik pytlů odpadků, které mi zůstanou za plotem. A to se jedná o cca 50 metrů.

1 0
možnosti
Foto

Na Youtube je týpek DALLMYD, který se potápí pod vodu a tam čistí vody od baterií, sbírá aspoň drbnosti, čistí od zbytků rybářských návnad a jiných neotřebností... a také třeba i utopených mobilů, kteřé v případě možnosti vrací majitelům... dokocne našel i nějakou tu pistoli a pušku - s tím jde samozřejmě na policii... V USA.

0 0
možnosti
LM

Dobrovolně uklízet po někom "bordel" je ušlechtilé.

Ale máme plné kriminály lidí, kteří by mohly tyto práce provádět také a celoročně.

A neměl by být strach, že při té práci utečou, kdyby za každý takový pokus dostali automaticky dvojnásobek původního trestu.

Ono by to šlo, kdyby se chtělo.

2 1
možnosti
Foto

K60a64r95e52l 23C40a78c80h

7. 4. 2019 9:21

Lucie Dudová za MAS 21. Ta se podivuje zejména nad tím, proč lidé vozí to, co nepotřebují, do přírody, když mají možnost vše zdarma odevzdat ve sběrných dvorech.

Zdroj: https://www.idnes.cz/karlovy-vary/zpravy/uklidme-svet-uklidme-cesko-karlovy-vary-odpad.A190406_185550_vary-zpravy_rko?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

No nemá docela pravdu. Mrknul jsme na ceník sběrného dvora SOTES. Nebezpečný odpad - občané Sokolova zdarma, ostatní platí dle ceníku. Pneumatiky os. automobilů 40 Kč všichni. Než by leckdo za 4 staré gumy dal 160 Kč, tak to hodí k řece.

Jestliže politici chtějí, aby lidé dávali do sběrných dvorů, musí to být pro občana snazší a levnější, než to hodit na břeh řeky. Nicméně platí, že lidé jsou čuňata a udělají nepořádek již jen z pouhé pohodlnosti. Abych se zdarma zbavil starého koberce, musím ho odvézt do Rychnova, kde bydlí dcera a ta ho odveze do sběrného dvora v Rychnově, kde jí ho zdarma vezmou, protože v Rychnově bydlí. V SOTESU bych za něj platil, protože bydlím v Těšovicích a ty žádný sběrný dvůr pro své občany nemají, ale k řece to mají nejblíž. To je spolupráce měst a obcí.

1 0
možnosti
PJ

Pokud jde o pneumatiky - nechávám je hned v servisu - zpravidla je to i bezplatně, pokud si přes servis koupím nové

Pokud jde o vaši obec, kde nemáte svěrný dvůr, tak ona má zajistit, jak odpad trvale bydlící budou ukládat.

A pokud jde o ten příkladu koberce:

Tak to je úsměvné.

V Těšovicích naložíte na auto koberec a přes Sokolov ho vezete k dceři do Rychnova. Tam ho ona převezme a odveze do sběrného dvora v Rychnově kde ho bezplatně uloží. Ale vy jedete přes Sokolov, kde byste za koberec zaplati cca 100 Kč (1100,- Kč/t a předpokládám, že koberec neměl víc než 100 kg).

Popravdě - styděl bych se takto obtěžovat své dítě kvůli hloupé stokoruně - vždyť ono ztratí s tím odvozem víc času, než je poplatek.

O spolupráci obcí - to se musíte ve své obci domluvit, aby třeba vyjednala bezplatné ukládání v Sokolově s tím, že vaše obec to bezplatné ukládání Sokolovu dle výkazu proplatí.

1 0
možnosti
PN

P65e83t69r 68N65ě95m75e50c

7. 4. 2019 8:30

jsem si uprostřed článku říkal, že možná by nějaké nálezy zajímaly policii ;-) No a na konci ta kabelka.. ;-)

0 0
možnosti
LV

Nekteri lide jsou arogantni,lhostejni nebo tupi ke svemu okoli a prirode a proto to vypada tak jak to vypada.

8 0
možnosti
PB

P91e97t41r 63B40á94č67a

6. 4. 2019 23:22

Tohle muze ve svym volnu v sobotu delat fakt jen ovce.

Na co si tady platim ze svych dani silnicare a ty pohunky ve mestech s vestama? Abych ve svym volnym case sbiral po nekom bordel? Ani me nehne.

0 20
možnosti
MS

V pořádku, jestli je ve Vašem okolí uklizeno, tak to asi ty "pohunky s vestama" u vás dělají dobře. Jinde to štěstí nemají a místo, aby čekali, nebo přesvědčovali radní, ať ty "pohunky s vestami" pošlou, radši sami máknou.

9 0
možnosti
MK
JM

Když vyjde článek o plastech v Tichomoří tak se všichni dušují jak Evropa a Česko jsou div ne vzorem pro planetu. A pak se stačí projít po břehu nějaké české řeky, a ouvej. Už jsme s přáteli taky ze 2 km řeky nasbírali 2 plné náklaďáky, ale třeba letos na Střele stačil jeden pytel na PET lahve z 30 km řeky.

6 1
možnosti
PB

P73e54t91r 94B13á50č42a

6. 4. 2019 23:23

tak nez zacnete placat, zajedte se do tech koncin podivat, pak jeste rad budete za to jak to vypada tady v EVrope.

0 8
možnosti
JM

J55a30n 37M41a57c54h18á59č

6. 4. 2019 21:34

My jsme v rámci akce Ukliďme Česko,uklidili svojí obec Hájek.Měli jsme toho asi 1200 kg ,lidi jsou prasátka.....

3 0
možnosti

lidi nejsou prasátka, ale arogantní prasata. Na svůj dvorek, nebo do obýváku by si ten bordel nevyhodili

13 0
možnosti