ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Václav Šlauf, MAFRA

Pomoc už sbírá v kraji hned několik měst, shání hlavně věci pro děti

  • 0
Potravinová banka v Karlovarském kraji prosí veřejnost o spolupráci při zajištění potravinové a materiální pomoci pro ženy a děti, které utíkají před válkou na Ukrajině. Přispět už lze na několika místech v kraji.

Aktuálně nejvíce banka potřebuje potraviny pro děti. Dárci by proto měli nosit hlavně ovocné přesnídávky, dětské kaše, příkrmy, kojeneckou vodu, sirupy, polévky pro děti, ne kořeněné, piškoty, sušenky, džusíky a mlíčka pro děti. 

„Dále jsou zapotřebí pleny, vlhčené ubrousky, dětská mýdla, šampony, pudry, olejíčky, hygienické vložky a základní drogerii,“ uvedl Milan Hloušek, ředitel potravinové banky Karlovarského kraje. Z darovaných věcí podle něj bude banka připravovat balíčky pomoci.

Potravinová banka je schopná zajistit svoz darovaných potravin a drogerie, případně přijmout větší množství od producentů.

Základní potraviny zatím banka má. „Pokud by však měl příliv uprchlíků z Ukrajiny pokračovat, musíme se dozásobit,“ uvedl Milan Hloušek.

Kam vozit pomoc

v Karlovarském kraji

  • Sokolov
    K. H. Borovského 1783, pondělí-pátek 10-15 hodin
  • Ostrov
    Lidická 1036, středa-pátek 15-17 hodin
  • Chodov
    Revoluční 1193, pondělí-pátek 11-17 hodin
  • Karlovy Vary
    Nákladní 205, stálá služba

Kdo by se chtěl zapojit, může darované jídlo nebo drogerii přivézt do skladu potravinové banky v Sokolově na adrese K. H. Borovského 1783 (výměníková stanice nad prodejnou Lidl). Příjem je od pondělí do pátku od 10 do 15 hodin.

V Ostrově mohou lidé nosit dary do charitního šatníku Oblastní charity Ostrov na adrese Lidická 1036 v pondělí, ve středu a v pátek od 15 do 17 hodin.

Dalším sběrným místem je Dobročinný obchod Armády spásy v Chodově v Revoluční ulici 1193. Tady pomoc přijímají každý všední den od 11 do 17 hodin.

Dary je možné nosit také do Centra sociálních služeb Armády spásy v Karlových Varech v Nákladní ulici 205. Zde funguje stálá služba. Vhodné je, aby krabice s dary byly popsány slovem UKRAJINA. Je to kvůli dalšímu třídění.