Diskuze

Cheb marně shání firmu, která by postavila lávku z centra na Švédský vrch

Plánovanou stavbu lávky na chebský Švédský vrch přes areál nádraží provázejí problémy. Městu se nedaří najít firmu, která by se jí ujala. A to i přes skutečnost, že město Cheb na překlenutí nádražního prostoru získalo velkorysou dotaci, jež měla pokrýt takřka všechny projektové náklady.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

M27a90r79t95i54n 34R69ý98d89l

21. 11. 2019 11:48

Bývalé Chebské strojírny nabídku zpracovávaly (asi tři-čtyři roky zpátky), ale byly moc drazí. Měli konstruktéry i zkušené mostaře, ale ti jsou již v důchodu a strojírny taky už nefungují. Toto se děje v celém strojírenství a Ukrajinci s Bulhary a Rumuny nás nezachrání. Nehledě na to, že se současní konstruktéři bojí a nechtějí si vzít na triko přemostění tak důležitého železničního uzlu. Jo a pro demontáž byly velmi omezující podmínky výluk a pro stavbu nového mostu to bude ještě horší. Takže babo raď.

1 0
možnosti
Foto

Zeptám se jako naprostý laik, kterým také jsem. Pokud je nejdelší lávkou takové konstrukci 260 m dlouhá v Čelákovicích, existuje vůbec nějaký tuzemský zhotovitel, který by byl reálně schopen postavit onu 400 m u nás v Chebu? Pokud ne, oslovilo město zahraničního? Anebo je pro vedení prioritou třeba obecní pec pečiva, která se již z principu absolutně nemůže vyplatit a jde o černou díru na peníze, leč tohle nějak výrazně neřeší? Protože na Švéďáku přeci není nějaké omračující množství voličů, že jo.

0 0
možnosti

E52m69i16l 76N57o73v47á26k

20. 11. 2019 18:21

No, jenom jestli to není proto, že se současným vedením města stavební firmy nechtějí pracovat. To bylo při volbách řečí, jak jsou všichni šmejdi a světlé zítřky čekají občany města až s VPM (kam patří starosta i místostarosta), že.

1 0
možnosti