Při srážce tří aut na Sokolovsku zemřely matka a dcera, další lidé zranění

  • 4
Tragická dopravní nehoda ráno uzavřela silnici u Dolních Niv na Sokolovsku. Srazila se tam dvě osobní auta a dodávka. Havárii nepřežily matka s dcerou. Při nehodě se zranilo dalších pět lidí.

Nehoda se stala okolo sedmé hodiny ráno na silnici ve směru od Svatavy na Boučí.

„Na místě došlo ke srážce tří osobních vozidel. Jedna osoba bohužel utrpěla zranění neslučitelná se životem, kterým na místě podlehla,“ informoval ráno krajský policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Při nehodě zemřela na místě i přes snahu záchranářů o resuscitaci šestapadesátiletá žena, která ve voze cestovala společně se svou dvaadvacetiletou postiženou dcerou. Obě museli z vozidla vyprostit hasiči. Dívku s těžkým zraněním převezli záchranáři do karlovarské nemocnice, kde později zemřela.

„Svým vážným zraněním po několika hodinách bohužel podlehla i dvaadvacetiletá spolujezdkyně, která byla po dopravní nehodě převezena do nemocnice,“ informoval krátce po poledni Kopřiva.

Zdravotníci se na místě postarali o dalších pět zraněných.

„Aktivovali jsme i leteckou záchrannou službu, která ale vzhledem ke špatnému počasí nedorazila. Jednu těžce zraněnou, dva středně těžce zraněné a další tři lehce zraněné jsme tedy převezli do karlovarské i sokolovské nemocnice,“ uvedl ráno mluvčí krajské záchranné služby Radek Hes.

Na místě zasahovaly všechny složky záchranného systému a silnice byla  uzavřená až do poledne. 

Policisté nyní vyšetřují okolnosti a příčinu nehody. Podle všeho řidička, která havárii nepřežila, přejela do protisměru, tam se srazila s dodávkou a do ní pak narazil další osobák.