Diskuze

Jihlavský Bosch roste, kvalifikovaných zaměstnanců má však nedostatek

Téměř o jednu miliardu korun se meziročně zvýšily tržby největší firmy v Kraji Vysočina, kterou je jihlavský Bosch Diesel. Loni dosáhly úrovně 23,7 miliardy korun. Jeden ze šéfů největší firmy v kraji, obchodní ředitel Ralph Carle, prozrazuje, čím se nyní zabývá.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vývoj nových průmyslových podniků se všude zaměřuje podobným způsobem.

V Písku vznikla průmyslová zóna na severozápadním okraji města, co kolemjedoucímu padne do oka, jsou krásné cyklostezky, spojující ty závody s centrem. Dobrá zkušenost přitahuje další investory, písecká průmyslová oblast roste každý rok dále.

Motorpal- Bosch má jednu velkou výhodu, je to podnik s dlouhou tradicí, snad 80 roků se tam obrábí kovy. Tím vznikly po válce rodiny s vazbou na tento podnik, děti šly do školy už s jasnou vidinou budoucnosti v Motorpalu a to jsou už nejméně tři generace.

Proto bylo také odborné technické školství před asi 40 lety v Jihlavě rozbudováno. Na rozdíl od jiných venkovských vysokých škol je zde především výuka strojnictví, mechaniky, elektrotechniky, IT a technologie na vyšší úrovni, jinde se čas mladých ztratí v ekologii a sociologii. Politologů a sociologů potřebuje třeba Bosch opravdu málo.

0 0
možnosti