Po smyku a střetu s protijedoucím nákladním vozem skončil osobní automobil mimo silnici. Zraněný řidič při leteckém transportu do nemocnice zemřel. | foto: Police ČR

Po smyku se střetl s náklaďákem, řidič osobního auta zemřel ve vrtulníku

  • 1
Smyk a následující čelní střet s protijedoucím nákladním automobilem, po kterém havarovaný osobní vůz vylétl ze silnice. Takový průběh měla pondělní nehoda u Habrů na Havlíčkobrodsku. Řidič osobního auta utrpěl těžká zranění a během leteckého transportu do nemocnice zemřel.

Nehoda se stala krátce po jedné hodině odpoledne na silnici I/38 ve směru na obec Kámen. „Řidič osobního vozidla peugeot dostal smyk, přejel do protisměru, kde došlo ke střetu s nákladním vozidlem Man s návěsem,“ uvedla policejní mluvčí Michaela Lébrová.

Na místě kromě policie a záchranné služby zasahovaly i tři jednotky hasičů, profesionálové ze stanice Světlá nad Sázavou a Ledeč nad Sázavou, a dobrovolníci z Golčova Jeníkova. „V osobním vozidle byla zaklíněna jedna osoba, kterou jsme museli vyprostit za použití hydraulického nářadí,“ uvedla mluvčí hasičů Petra Musilová.

„Po vyproštění jsme pomohli s transportem zraněného do vrtulníku. A poté jsme dělali standardní činnost: zajištění havarovaných vozidel proti požáru a celkové zajištění místa události po technické stránce,“ doplnila.

„Řidič osobního vozidla utrpěl těžká zranění a byl letecky transportován do nemocnice v Praze. Bohužel, během transportu pacient zemřel,“ uvedl mluvčí krajské záchranné služby Petr Janáček.

Příčinu a veškeré související okolnosti dopravní nehody vyšetřuje policie. „U řidiče nákladní soupravy byla přítomnost alkoholu vyloučena na místě dopravní nehody,“ doplnila policejní mluvčí.