Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Policie ČR

Na Třebíčsku se srazila čtyři auta, sanity odvezly tři vážně zraněné

  • 1
Na Třebíčsku se dopoledne mezi Moravskými Budějovicemi a Jemnicí srazila čtyři auta. Tři lidi s vážnými zraněním museli záchranáři převézt do nemocnic v Brně a v Třebíči. Příčiny nehody policisté vyšetřují. Silnice byla po několik hodin neprůjezdná.

Hlášení o dopravní nehodě dostali policisté po půl desáté. „Ke střetu vozidel došlo mezi obcemi Dědice a Jackov,“ uvedla policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Jak byl střet vážný, poznali policisté až když k němu přijeli. Na místě se srazila čtyři vozidla, tři osobní s nákladní tatrou. Nehoda si vyžádala tři těžká zranění.

„Jednalo se vesměs o mnohočetnější poranění, o zlomeniny nebo o podezření na ně,“ uvedla ředitelka zdravotnické záchranné služby na Vysočině Vladislava Filová.

Sanita odvezla pacienta s nejvážnějším poraněním rovnou na specializovanou brněnskou úrazovou kliniku. Další dva zraněné převezly vozy záchranné služby do nemocnice v Třebíči.

Jak přesně se nehoda stala a co bylo její příčinou, policisté zatím nevědí.

Po dopravní nehodě musela být na několik hodin silnice mezi Jemnicí a Moravskými Budějovicemi uzavřena. „Policisté odkláněli dopravu na objízdnou trasu Dědice - Nové Syrovice - Krčice - Jackov,“ popsala policejní mluvčí. Zprůjezdnit místo nehody se podařilo zhruba ve 13 hodin.


Den otevřených dveří letiště Náměšť

Ve středu 1. května se na letišti Náměšť poprvé veřejnosti představí nové vrtulníky AH-1Z Viper a UH-1Y Venom. K vidění bude další letecká i pozemní technika.

Mohlo by se hodit