Na Třebíčsku utonul při koupání v rybníce starší muž (ilustrační snímek).

Na Třebíčsku utonul při koupání v rybníce starší muž (ilustrační snímek). | foto: Alexandr Satinský, MAFRA

V rybníku na Třebíčsku utonul starší muž, tělo našli po hodině

  • 0
Při koupání v rybníku Steklý u Čechočovic na Třebíčsku utonul ve čtvrtek jednašedesátiletý muž. Doplaval doprostřed rybníka, ponořil se pod vodu a už nevyplaval. Letní počasí má na Vysočině tento týden už druhou oběť.

Záchranáři byli k rybníku přivoláni ve čtvrtek kolem sedmé hodiny večer. Svědci jim oznámili, že muž doplaval doprostřed rybníka, znenadání se ponořil pod vodu a už nevyplaval.

"Rybník jsme propátrali a o hodinu později jsme nalezli bezvládné tělo. Lékař se ho snažil resuscitovat, ale bezvýsledně. Muži již nedokázal pomoci," uvedla třebíčská policejní mluvčí Marcela Lavická.

V posledním týdnu to je na Vysočině už druhý utonulý. V úterý po druhé hodině odpoledne nalezli lidé tělo v rybníku v Přímělkově na Jihlavsku. Bylo zaklíněné ve výpusti u stavidla. Podle jihlavské policejní mluvčí Jany Kroutilové bylo jeho vyproštění velmi složité.

"Museli jsme nejprve zastavit odtok vody z rybníka, aby se snížil podtlak. Policejní potápěči teprve pak mohli muže vyprostit," popsala. Kriminalisté zjistili, že se jednalo o staršího muže, který na hrázi prováděl údržbu.

V rybníku Steklý u Čechočovic na Třebíčsku utonul ve čtvrtek 61letý muž.

V rybníku Steklý u Čechočovic na Třebíčsku utonul ve čtvrtek 61letý muž.


Den otevřených dveří letiště Náměšť

Ve středu 1. května se na letišti Náměšť poprvé veřejnosti představí nové vrtulníky AH-1Z Viper a UH-1Y Venom. K vidění bude další letecká i pozemní technika.

Mohlo by se hodit