K dispozici mají několik druhů pečiva, mléčných výrobků, šunky, cereálií, ovoce i zeleniny. Lednice jim kromě snídání zůstává na oddělení k dispozici celý den.
„Záleží nám na tom, aby se u nás maminky cítily dobře, a právě strava bývá nejčastěji diskutovaným tématem. Věříme proto, že tuto změnu pacientky ocení a budou se u nás cítit jako doma, nebo dokonce jako na dovolené,“ řekla primářka gynekologicko-porodnického oddělení Petra Herboltová.
„Pokud jde o pestrost a nabídku potravin, udělali jsme opravdu velký krok vpřed. Pevně věřím, že díky tomu budou maminky nejen spokojenější, ale také se budou lépe zotavovat po porodu a snáze jim půjde i kojení, které je jednou z našich velkých priorit,“ dodala.
Letos v jihlavské porodnici rodilo zatím 613 žen. Ročně se zde uskuteční na 1 200 až 1 300 porodů.
Jihlavu si vybírají maminky nejenom ze spádové oblasti, ale také ze vzdálených míst, jako je Vrchlabí či Česká Lípa.
19. ledna 2023 |