Policie dopadla lupiče, který s pistolí přepadl hernu v Jihlavě

  • 0
Policistům se podařilo vyřešit přepadení jihlavské herny ze začátku loňského října. Lupič maskovaný kuklou tehdy naběhl do herny s pistolí v ruce, přeskočil bar a odnesl si přes sedmdesát tisíc korun. Policie nyní zadržela třicetiletého podezřelého.

Muž loupil v herně v Okružní ulici v pátek 4. října chvíli po druhé hodině v noci. Do herny vběhl s kuklou na hlavě, na obsluhu namířil pistoli.

Mladá žena před ním utekla do jiné místnosti, kde se zamkla. Muž se zbraní přeskočil barový pult, a sebral peníze. Z herny si odnesl přes sedmdesát tisíc korun. Utekl směrem na parkoviště.

Sesbírané stopy postupně kriminalisty dovedly až k třicetiletému podezřelému, kterého zadrželi na začátku tohoto týdne. Putoval do policejní cely. "Obviněn byl ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže," řekl kriminalista Martin Jůzl.

Přepadení má podle policie na svědomí muž, který byl v minulosti již odsouzen za krádeže. Nyní je stíhán na svobodě. V případě prokázání viny mu hrozí trest od dvou do deseti let.


Den otevřených dveří letiště Náměšť

Ve středu 1. května se na letišti Náměšť poprvé veřejnosti představí nové vrtulníky AH-1Z Viper a UH-1Y Venom. K vidění bude další letecká i pozemní technika.

Mohlo by se hodit