ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Leila Hamdanovápro iDNES.cz

Řidiči našli u silnice mrtvého chlapce, jeho smrt vyšetřuje policie

  • 7
Policisté na Havlíčkobrodsku zjišťují okolnosti smrti šestnáctiletého mladíka, kterého našli řidiči v sobotu nad ránem u silnice poblíž Ždírce nad Doubravou. Obracejí se proto s žádostí o pomoc na případné svědky, kteří v noci jeli po silnici na Chotěboř.

Tělo u silnice II/345 mezi Ždírcem nad Doubravou a Sobíňovem objevili v sobotu ráno náhodní kolemjedoucí. Ačkoliv mu okamžitě poskytli první pomoc a zavolali záchrannou službu, lékař už mladíkovi pomoci nedokázal. Nepomohly ani pokusy o oživení.

Zda se chlapec stal obětí dopravní nehody, či je za jeho smrtí jiná příčina, policisté vyšetřují. Mladík měl na sobě tmavé oblečení. Policejní zpráva nezmiňuje, že by měl na sobě světlo či reflexní prvky. Šel přitom v noci pěšky po poměrně frekventované silnici.

Případ si převzala kriminální policie. „Ke stanovení přesné příčiny úmrtí byla nařízena soudní pitva,“ uvedla policejní mluvčí Dana Čírtková.

Havlíčkobrodští kriminalisté žádají o spolupráci především řidiče s palubními kamerami v autech, kteří místem projížděli v noci mezi jednou a půl třetí hodinou.

„Případná svědectví a další informace k pohybu mladíka po silnici lze poskytnout policistům i cestou linky tísňového volání 158,“ dodala Čírtková.

Chlapce řidiči našli na silnici mezi Ždírcem nad Doubravou a Sobíňovem na Havlíčkobrodsku.

Chlapce řidiči našli na silnici mezi Ždírcem nad Doubravou a Sobíňovem na Havlíčkobrodsku.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz