U nehody s odstraňováním následků nehody a ošetřením zraněného pomáhali hasiči....

U nehody s odstraňováním následků nehody a ošetřením zraněného pomáhali hasiči. "Zraněnému poskytli hasiči předlékařskou první pomoc a po příjezdu zdravotníků ji předali do jejich péče," uvedla mluvčí hasičů Petra Musilová. | foto: HZS Vysočina

Tahač návěsů dostal smyk a převrátil se, druhý do něj narazil

  • 2
Mezi Stonařovem a Třeští na Jihlavsku bouraly dva tahače bez návěsu. Nejprve jeden z řidičů neuhlídal vůz na silnici a dostal smyk, při kterém se náklaďák otočil proti směru jízdy a převrátil na bok. Do něj o pár minut později narazil druhý tahač .

Třicetiletý řidič tahače značky Mercedes-Benz jel ve čtvrtek před desátou večer od Stonařova směrem na Třešť.

"Po projetí zatáčky dostal smyk a vyjel vlevo, kde narazil do příkopu," popsala policejní mluvčí Jana Kroutilová. Vůz se otočil proti směru jízdy a převrátil se na bok.   

Pouhé dvě minuty poté jel stejnou cestou druhý tahač stejné značky řízený  devětatřicetiletým šoférem.

"Po projetí zatáčky viděl havarované nákladní vozidlo, které bylo převrácené na boku. Proto strhl řízení, přesto ale do převráceného vozu narazil," uvedla mluvčí  Kroutilová.

S odstraňováním následků nehody a ošetřením zraněného pomáhali hasiči. "Zraněnému poskytli hasiči předlékařskou první pomoc a po příjezdu zdravotníků ji předali do jejich péče," uvedla mluvčí hasičů Petra Musilová.

Třicetiletý řidič dostal blokovou pokutu a skončil v jihlavské nemocnici.

Druhý z řidičů vyvázl bez zranění, na jeho voze však vznikla škoda 750 tisíc korun. Na převráceném tahači škoda dosáhla zhruba na 450 tisíc. Zkouška na alkohol byla u obou řidičů negativní.


Den otevřených dveří letiště Náměšť

Ve středu 1. května se na letišti Náměšť poprvé veřejnosti představí nové vrtulníky AH-1Z Viper a UH-1Y Venom. K vidění bude další letecká i pozemní technika.

Mohlo by se hodit