ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Policie ČR, KŘP Jihočeského kraje

Na Jihlavsku narazilo auto do stromu. Pro zraněnou ženu letěl vrtulník

  • 4
Pro vážně zraněnou ženu na Jihlavsku letěl dopoledne vrtulník letecké záchranné služby. Žena zůstala zaklíněna v autě, které předtím narazilo do stromu v obci Rantířov. Z auta ji vyprostili hasiči a předali do péče záchranářům.

„K dopravní nehodě došlo kolem půl jedenácté dopoledne na silnici třetí třídy v obci Rantířov. Sedmaosmdesátiletá řidička jela s vozem Škoda na Jihlavu a z dosud nezjištěných příčin vyjela mimo komunikaci a narazila do stromu,“ řekla iDNES.cz krajská mluvčí policie Stanislava Miláčková.

V autě zůstala zaklíněna žena, která byla vážně zraněna. Hasiči ji vyprostili a předali do péče zdravotníků. Na místě zasahovaly tři posádky záchranné služby z Jihlavy.

„Vzhledem k závažnému zdravotnímu stavu bylo nutné pacientku převést na umělou plicní ventilaci a přivolaným vrtulníkem letecké záchranné služby ji transportovat na urgentní příjem brněnské fakultní nemocnice v Bohunicích,“ popsal mluvčí záchranné služby Petr Janáček.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz