ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Radek Cihla, MAFRA

Po konfliktu bezdomovců jeden z nich zemřel, jihlavská policie hledá svědky

  • 0
Jihlavská policie obvinila jednatřicetiletého bezdomovce, že způsobil smrt jiného muže bez domova. Obviněný je nyní ve vazbě, hrozí mu až šestnáct let vězení. Policie hledá svědky konfliktu, který smrti druhého z bezdomovců předcházel.

Mrtvý bezdomovec byl nalezen 4. července u rybníku Stará plovárna v Jihlavě. Policisté na místo vyjížděli krátce před sedmou hodinou večerní. 

„Z výsledků prověřování a ze závěrů nařízené pitvy pak vyplynulo, že na jeho úmrtí měla podíl cizí osoba,“ uvedla policejní mluvčí Dana Čírtková.

Kriminalistům se brzy podařilo zjistit, s kým se oběť krátce před smrtí setkala. Jednatřicetiletého muže zadrželi 9. července a odvezli do policejní cely.

„Muž z Jihlavska byl obviněn ze zvlášť závažného zločinu vydírání spáchaného se zbraní, přičemž činem byla způsobena smrt napadeného. Dále byl obviněn z přečinu výtržnictví,“ uvedl k případu šéf vysočinské kriminálky Pavel Kubiš.

Policie hledá zejména muže, který útočníka okřikl

Zadržený násilník, který žil stejně jako jeho oběť na ulici, podle něj v minulosti nebyl soudně trestán.

„Za spáchanou trestnou činnost hrozí obviněnému muži trest odnětí svobody na osm až šestnáct let,“ doplnila Čírtková.

Policie nyní hledá svědky incidentu, který se u rybníku stal první červencovou sobotu kolem 17. hodiny.

„Zejména bychom uvítali svědectví občana, který muže okřikl. Případní další svědci se mohou policistům přihlásit na tísňové lince 158,“ vzkázala policejní mluvčí.